'Kıbrıs davası ulusal bir davadır'

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yönetiminin, Kıbrıs müzakerelerinde KKTC ve Türkiye'nin ulusal çıkarlarından ödün vermeyen bir yaklaşımla hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Yayınlanma: 03.09.2008 - 10:56
Abone Ol google-news

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs konusundaki kapsamlı görüşmelerin, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas arasında başladığını anımsatarak, uluslararası dengelerin de değişmeye başladığı bu dönemde, KKTC yönetiminin dikkatli olmasının önemini vurguladı.

Tarafların adil ve kalıcı bir çözüm arayışında, Kıbrıs'taki mevcut durumun göz önünde bulundurulmasının zorunluluk olduğuna işaret eden Sezer, şunları kaydetti:
''Varılacak sonuçta; KKTC'nin varlığı kesinlikle korunarak, egemenliğin eşit ve ortak kullanımı, devletlerin siyasal eşitliği, Türkiye'nin garantörlüğü, Türk tarafının vazgeçilmez hedefleri olmalıdır. KKTC yönetiminin; Kıbrıs'ın Doğu Akdeniz'deki önemini de görerek Kıbrıs Türkü, KKTC ve Türkiye'nin ulusal çıkarlarından ödün vermeyen bir yaklaşımla hareket etmesi gerekmektedir. DSP Genel Merkez binası önünde KKTC bayrağı, Türk bayrağı ile birlikte sürekli dalgalanmaktadır. Kıbrıs davası ulusal bir davadır. Ulusal davalarda, bu anlayışla kararlı bir politika izlenmelidir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler