"Sendikalara yönelik baskılara son"

KESK (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu) Ankara Şubeler Platformu, ''Sendikalara yönelik baskı ve şiddete son'' eylemi düzenledi.

Yayınlanma: 11.08.2009 - 12:32
Abone Ol google-news

Kızılay YKM önünde toplanan grup, ''KESK'e dokunma'', ''Sürgünler, soruşturmalar bizi yıldıramaz'' yazılı dövizler taşıyarak, çeşitli sloganlar attı.

Grup, buradan Başbakanlık Merkez Bina'ya gitmek üzere yürüyüşe geçti. Güvenlik güçleri grubun binanın arka girişinin bulunduğu Milli Müdafaa Caddesi'nin bir bölümüne kadar ilerlemesine izin verdi.

KESK Ankara Şubeler Platformu dönem sözcüsü Hasan Karakaya burada yaptığı yazılı açıklamada, KESK'e bağlı sendikaların üye ve yöneticilerinin bugüne kadar sürgün, gözaltı ve tutuklamalarla çok bedel ödediğini ileri sürerek, ''Toplu iş sözleşmesi ve grev hakkını kullanmak için yıllardır sürdürülen haklı, meşru mücadele çizgisi çeşitli karalama kampanyaları ve baskıcı politikalarla engellenmeye çalışılmaktadır'' dedi.

Karakaya, uygulanan baskıcı politikalarla son zamanlarda KESK Genel Merkezi dahil sendikaların bir çok ildeki şubelerinde güvenlik güçlerince arama yapıldığını, üye ve yöneticilerin gözaltına alınıp, tutuklandığını, yüzlerce üyelerinin de ''soruşturma, sürgün ve çeşitli cezai uygulamalara maruz bırakıldığını'' iddia etti.

Konuşmaların ardından üzerinde ''Sendikalara yönelik baskılara son'' yazılı siyah çelenk, bir bölümü Başbakanlık binasını da çevreleyen demir parmaklıkların önüne bırakıldı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler