Domuz gribi nedeniyle okul kapanıyor

Hindistan'ın Mumbai kentindeki okulların domuz gribi salgını kaygısıyla önlem olarak bir hafta süreyle kapatılmasına karar verildiği bildirildi.

Yayınlanma: 12.08.2009 - 10:49
Abone Ol google-news

Hindistan domuz gribine önlem olarak Mumbai'deki okulları bir hafta kapatmaya karar verdi.
Mumbai'nin de yer aldığı Maharashtra eyaleti hükümetinin sözcüsü, hükümetin kent genelindeki tüm okul ve kolejleri yarından itibaren bir hafta süreyle kapatma kararı aldığını belirtti.

Eyalette hastalık vakalarında artış görüldüğünü ve önlem almaları gerektiğini kaydeden sözcü, kentteki tüm sinema ve tiyatroların da üç gün süreyle kapatılacağını açıkladı.

 

Amerikan askerleri arasında domuz gribi vakaları artıyor

Irak'taki Amerikan askerleri arasında domuz gribi teşhisi konulanların sayısının 67'ye yükseldiği bildirildi. Amerikan askerleri böylece Irak'ta bu vakaların görüldüğü en büyük grup oldu.

Irak Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan verilere göre, ülkede 23 Iraklı ve 6 yabancı uyruklu kişiye de hastalık teşhisi kondu, ancak yabancıların milliyetleri açıklanmadı.

Sağlık Bakan Yardımcısı Ömer El Huzey, hastalanan Amerikan askerlerinin ya iyileştiğini ya da tedavilerinin sürdüğünü bildirdi. El Huzey, Amerikan askerleri arasında bu hastalıktan ölen olmadığını da belirtti.

ABD ordu sözcülüğü ise Iraklılar tarafından açıklanan rakamları henüz teyit etmedi. Sözcülük, hafta başında yaptığı açıklamada 51 askerde bu hastalığın teşhis edildiğini, 71 şüpheli vakanın da gözetimde tutulduğunu kaydetmişti.

Irak'ta H1N1 virüsünün neden olduğu domuz gribi hastalığıyla bağlantılı ilk can kaybı geçen hafta Necef'te olmuştu. Ölen kişinin 21 yaşındaki Iraklı bir kadın olduğu açıklanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler