'Aselsan'daki ölümler intihar'

Milli Savunma Bakanı Gönül, ASELSAN'daki şüpheli ölümlerin intihar olduğunu söyledi. Bakan Gönül 'adli makamlarca yapılan çalışmalar neticesinde bu olaylar arasında bir ilişkinin olmadığı, ölen şahısların tümünün psikolojik tedavi gördükleri, ölüm nedenlerinin intihar olduğu belirlenmiştir. İntiharlara, şahısların psikolojileri yol açtığı düşünülmektedir' dedi.

Yayınlanma: 04.09.2008 - 09:45
Abone Ol google-news

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, MHP İzmir Milletvekili Erdal Sipahi’nin ASELSAN TAİ’deki şüpheli ölümler ile HAVELSAN proje mühendisinin kaybolmasıyla ilgili soru önergesini yanıtladı. ASELSAN’da gerçekleşen ölüm olayları hakkında, adli makamlar tarafından gerekli tüm soruşturmaların yapıldığını ifade eden Bakan Gönül, şunları söyledi: “Bunlara ek olarak şirket yönetimi de konuyla ilgili gereken çalışmaları yapmıştır. Adli makamlarca yapılan geniş kapsamlı çalışmalar neticesinde bu olaylar arasında bir ilişkinin olmadığı, ölen şahısların tümünün psikolojik tedavi gördükleri, ölüm nedenlerinin intihar olduğu belirlenmiştir. İntiharlara ölen şahısların psikolojik durumlarının yol açtığı değerlendirilmektedir.”

Bakan Gönül, TUSAS (TAİ) inşaatlarında taşeron firma personeli olarak çalışan ve TUSAS personeli olmayan Arif Ayık’ın 31 Ocak 2008 tarihinde, yine aynı statüdeki İsmail Özgür Atalık’ın 10 Mart 2008’de meydana gelen iş kazalarında, güvenlik görevlisi olarak çalışan Ethem Oktay’ın 8 Mart 2008 tarihinde mesai başlangıcında geçirdiği kalp krizi, TUSAS’ta test pilotu olarak yıllarca çalışan ve 31 Ağustos 2008 tarihinde emekli olan Şener Koltuk’un 12 Haziran 2008 tarihinde evinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat ettiklerinin tespit edildiğini bildirdi. Gönül, HAVELSAN çalışanı Aycan Okan’ın ise basında yer alan haberlerde kaybolduğunun iddia edilmesine rağmen, şahsi nedenlerden dolayı mazeretsiz olarak dört gün işe gitmediğinin belirlendiğini söyledi. Gönül, “Şahıs bu süre sonunda işe dönmüş, özel hayatıyla ilgili bir durumun spekülasyonlarla basına aktarılmasından ve bu durumun HAVELSAN ile ilişkilendirilmesinden dolayı basına tekzip göndermiştir. Her olay, ilgili şirket tarafından derinlemesine araştırılmıştır. Söz konusu olaylar, yasalar gereği kolluk güçlerine ve savcılıklara da sirayet ettirilmiştir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler