İlhan Selçuk'un durumu iyiye gidiyor

Konuşma bozukluğu ve vücudunun solunda kuvvetsizlik şikayetleriyle 14 Ağustos Cuma akşamı Amerikan Hastanesi'ne kaldırılan İlhan Selçuk'un durumu iyiye gidiyor. Selçuk'un yattığı hastane ziyaretçi akınına uğruyor.

Yayınlanma: 16.08.2009 - 05:49
Abone Ol google-news

Konuşma bozukluğu ve vücudunun solunda kuvvetsizlik şikayetleriyle Vehbi Koç Vakfı (VKV) Amerikan Hastanesi’ne kaldırılan Cumhuriyet gazetesi İmtiyaz sahibi ve başyazarı İlhan Selçuk’un yoğun bakım ünitesindeki tedavisi sürüyor. Hastaneden yapılan açıklamada, Selçuk’un bilincinin açık ve iletişiminin tam olduğu, vücudunun sol yarısındaki güçsüzlük halinin ve konuşma bozukluğunun ise devam ettiği belirtildi.

Amerikan Hastanesi’nden bugün İlhan Selçuk’un sağlık durumu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “İlhan Selçuk’un yoğun bakım ünitemizdeki tedavi ve izlemi devam etmektedir. Bilinci açık ve iletişimi tamdır. Vücudunun sol yarısındaki güçsüzlük hali ve konuşma bozukluğu sürmektedir. Sağlığı ile ilgili gelişmeler basınla yazılı olarak paylaşılmaya devam edilecektir” denildi.

14 Ağustos Cuma günü saat 21.00 sıralarında Amerikan Hastanesi’ne kaldırılan İlhan Selçuk’a, ilk müdahaleyi daha önce kalp rahatsızlığı sırasında tedavisini yapan ekipteki doktorlardan Doç Dr. Atıf Akçevin, Dr. Genco Yücel, Dr. Zekiye Kural yapmıştı. Yapılan tahlil ve tetkiklerin ardından İlhan Selçuk’un beyninin sağ tarafındaki kan pıhtısının damarlarda beslenme bozukluğuna neden olduğu belirlenmişti.  Selçuk’un ilaç tedavisinin sürdüğü, hastalığın seyrine göre de tedavinin bugün (pazartesi) belirleneği kaydedilmişti. 
 

Erol Manisalı da hastanede

Cumhuriyet yazarı Prof. Dr. Erol Manisalı da, kan değerlerinde aşırı düşme meydana gelmesi nedeniyle dün acilen hastaneye kaldırıldı. Doktorları, Manisalı’nın bir süre hastanede kalacağını, kemoterapiye devam edebilmesi için kan değerlerinin düzelmesi gerektiğini söylediler.

Yoğun bakımda tedavisi devam eden ve ziyaretçi yasağı bulunan İlhan Selçuk’un yattığı Amerikan Hastanesi’ne giden Cumhuriyet Okurları (CUMOK) ve Selçuk’un sevenleri, hastanede açılan ziyaretçi defterine duygu ve düşüncelerini yazdılar. İlhan Selçuk için yazılan mesajlarda “Aydınlık günlerde hep birlikte yürüyeceğiz. Atatürk ilkelerine olan bağlılığınızın sizi yaşama bağlayacağını umuyor ve en kısa zamanda sağlığınıza kavuşmanızı diliyoruz” denildi.

Hastaneye giderek, Cumhuriyet Gazetesi yöneticilerine ve ailesine geçmiş olsun dileklerini iletenler arasında CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, yayıncı Aydın Ilgaz, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Vakfı Turizm Eğitimi Bölüm Başkanı Şaban Ali Yaşaroğlu, CHP`li eski senatör Mehmet Feyyat, Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yıldız, sanatçı Işık Yenersu ile çok sayıda CUMOK’lular yer aldı. Selçuk’u ziyaret eden Mustafa Özyürek hastanede yaptığı açıklamada, İlhan Selçuk’un en kısa zamanda yeniden sağlığına kavuşmasını temenni ettiğini belirterek, “İlhan Selçuk’a CHP Genel Başkanı Deniz Baykal adına da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Selçuk’un en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını temenni ediyor, güzel olumlu haberlerini bekliyoruz” dedi. Selçuk’un gazetecilik mesleğinin duayenleri arasında yer aldığını vurgulayan Özyürek “İlhan Selçuk, hepimizin çok sevdiği, saydığı bir insan. Atatürkçülerin, laik demokrasiye inanan kesimlerin öncüsü, yol göstericisidir. Hergün köşesindeki yazısıyla bu camiaya yol gösteren bir büyüğümüzdür. Selçuk’un yeniden bize yol göstermesinin devam etmesini diliyoruz” diye konuştu. Aydın Ilgaz ise “Bu hastalığı İlhan ağabeyin atlatacağına inanıyorum. O, neleri atlattı, 12 Eylül’leri, Ziverbeyleri...İlhan Selçuk’un babamın rahatsızlığı sırasında kendisine gönderdiği bir telgrafı hatırlıyorum. Demişti ki ‘Rıfatçım sen çok güçlüsün, gençsin, atlatacaksın’ bunları demişti. Babamda İlhan ağabeye, telgrafla ‘Sende çok yaşayacaksın’ diye yazmıştı. Şimdi bende aynısını söylüyorum, bu da gelip geçecek” dedi.

İstanbul Üniversitesi eski rektörlerinden Kemal Alemdaroğlu, beyin cerrahı Prof. Dr.
Cengiz Kuday, Eski Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Ertuğrul Kazancı, eski SHP İstanbul İl Başkanı Ali Özcan, eski milletvekilleri Ahmet Tan, Bülent Tanla ve Murteza Çelikel İlhan Selçuk’u telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler