Meclis'e baz istasyonu tehdidi

Radyasyon yaydığı için insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiği belirtilen baz istasyonları sonunda Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) kadar dayandı.

Yayınlanma: 18.08.2009 - 10:37
Abone Ol google-news

TBMM kampusunun Güvenlik Caddesi'ndeki duvarına çok yakın bir mesafede, Milli Egemenlik Parkı'nın tam karşısına, Kavaklıdere Muhtarlık binasının arkasına alalacele baz istasyonu kuruldu.

Baz istasyonunun çevresinde bulunan apartmanların sakinleri aralarında komisyonlar kurup Çevre Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çankaya Kaymakamlığı ve Çankaya Belediyesi'ne başvurularda bulundu ancak bir sonuç alamadı. Bazı mahalle sakinlerinin konuyu önümüzdeki günlerde yargıya taşıyacakları öğrenildi.

Bu arada, baz istasyonunun direğinin kaldırımın üstüne çakılması da kaldırımı yayalar için kullanılamaz hale getirdi.


Yargıtay tehlikeli buluyor

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, 22.9.2008 tarihinde bir dava nedeniyle aldığı kararda, baz istasyonlarının meskun mahallerde kurulmasının sakıncalı olduğunu bildirdi.

Sözkonusu kararda şöyle denildi:
"Baz istasyonunun yaydığı radyasyon, referans değerlerinin altında olsa bile, meskun alanlarda uzun süreli radyasyona maruz kalacak insanların sağlığını olumsuz etkileyecektir.

Dava konusu istasyonun konumunda yerleşim yerlerine ve davacılara yakınlığı gözetildiğinde kısa zaman dilimi içinde olmasa dahi uzun zaman diliminde zarar doğabilir.

Baz istasyonu, çevredekiler için ve uzun zaman diliminde büyük endişe, psikolojik yapısında tedirginlik ve ümitsizlik yaratarak, kişilerin çalışmasını ve sağlık değerlerini olumsuz olarak etkileyecek ve zararlı sonuç doğuracaktır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler