'Kadın çalışana taciz'

KESK Kadın Sekreteri Songül Morsünbül, konfederasyona bağlı Tüm Bel-Sen üyesi bir kadın çalışanın erkek yönetici tarafından sözlü tacize uğradığını, üyelerine yönelik bu tacizi kınadıklarını bildirdi. Morsünbül, kadınların sadece evde, sokakta değil iş yerlerinde de deciddi şiddet biçimleriyle karşılaştığını ifade etti.

Yayınlanma: 05.09.2008 - 09:55
Abone Ol google-news

KESK Kadın Sekreteri Songül Morsünbül yaptığı yazılı açıklamada, ataerkil ve muhafazakar zihniyetin en somut örneklerinden birinin kadınların iş yerinde karşılaştıkları taciz olduğunu dile getirdi.

Konfederasyona bağlı Tüm Bel-Sen'in İstanbul Şubesi üyesi bir kadın çalışanın Temmuz ayında iş yerinde düzenlenen toplantıda bir erkek yönetici tarafından sözlü tacize uğradığını bildiren Morsunbul, ''KESK'li kadınlar olarak kadın üyemize uygulanan bu tacizi kınıyoruz'' dedi. Kadınların iş yerlerinde karşılaştıkları cinsel tacizin sadece medyaya yansıdığı oranda olmadığını vurgulayan Morsünbül, açıklamasında şunları kaydetti:
''Cinsel tacizi görünür kılmak, ifşa etmek sadece tacize maruz kalan kadının değil aynı zamanda devletin de sorumluluğundadır. Çünkü AKP Hükümeti'nin kendi muhafazakar anlayışını temel alarak oluşturmaya çalıştığı kadın profili, kadınları sadece toplumsal yaşamdan dışlamamakta aynı zamanda kadınların onurlu çalışma hakkına yönelik de ciddi hak ihlallerini içinde barındırmaktadır. Bu nedenle çalışma yaşamına kadınların istihdamının arttırılmasına yönelik politikalarının dışında, istihdamda yer alan kadınların sorunlarına yönelik de ciddi hukuksal ve siyasal adımlar atılmalıdır. Öncelikle iş yerinde cinsel tacizin; 'Kişilik haklarını tehdit eden ve zedeleyen, belli bir cinsiyete mensup olma sebebiyle cinsel nitelikte veya başka türlü davranış şeklinde, özellikle üst yöneticiler ve mesai arkadaşları tarafından yapılan, arzu edilmeyen ve kabul edilemez söz, tutum ve davranışlar, cinsel tacizdir' biçiminde yasal tanımı yapılmalıdır. Cinsel taciz konusu mesleki eğitimlerin bir parçası olmalı, koruyucu tedbirler alınmalı ve yasal yaptırımların uygulanmasında kadının şikayeti yeterli olmalıdır. Biz KESK'li kadınlar bedenimizle ve geleceğimizle ilgili kararlarda seçim yapma hakkı ve bedensel bütünlüğümüze saygı istiyoruz. KESK'li kadınlar olarak, üyemize yönelik cinsel tacizi kınadığımızı ve bu sürecin takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler