100 yıllık Hacivat ve Karagöz tasviri

Türkiye'nin en ünlü gölge oyunu ustalarından Hayali Küçük Ali tarafından 1950'li yıllar ve öncesinde yapılan 104 parça Hacivat ve Karagöz tasvirinin sergilendiği ''100 Yıllık Karagöz ve Hacivat Karakterleri'' sergisi ziyarete açıldı.

Yayınlanma: 20.08.2009 - 13:27
Abone Ol google-news

Milli Kütüphane ve Bakırköy Airport Outlet Center işbirliğiyle açılan sergide, 1900'lü yılların ilk yarısında Hayali Küçük Ali tarafından deve derisi üzerine kök boyaları ile elde yapılan eserler yer alıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Milli Kütüphane Başkanlığı'nın ilk kez kamuya açık bir yerde sergilenen özel koleksiyonunda, ramazan ayının vazgeçilmez eğlenceleri arasında yer alan Karagöz ve Hacivat'ın aralarında ''Kanlı Nigar, Tahir ve Zühre, Kağıthane Sefası, Kanlı Kavak, Bahçe Oyunu, Cazular, Agalık Oyunu'' gibi oyunların da bulunduğu 10 farklı oyunun karakterleri sergileniyor.

''Balerin Karagöz'' tasvirinin de yer aldığı sergide, Hacivat ile Karagöz ve kızlarının tasvirlerinin yanı sıra Arap, Beberuhi, Tuzsuz Deli Bekir, Canbaz, Cin, Çelebi gibi tanıdık Karagöz karakterlerinin farklı tasarımları sergileniyor.

Ücretsiz gezilebilecek sergi, 20 Eylül'e kadar açık kalacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler