Gazetelerde Bugün

Gazetelerin manşetlerinde bugün yine 'Kürt açlımı' tartışmaları öne çıkıyor. İşte bazı gazetelerin konu ile ilgili verdiği haber başlıkları: Cumhuriyet; "Çatışma uyarısı", Radikal; "Adı 'barış süreci' ama siyasiler savaşta gibi", Vatan "Hakaret açılımı".

Yayınlanma: 25.08.2009 - 06:22
Abone Ol google-news



CUMHURİYET

Çatışma uyarısı

Açılımın ilk adımlarının ABD’deki Atlantic Council adlı kuruluşun nisan toplantısında atıldığını öne süren CHP lideri, Türkiye’de etnik ayrıştırmanın kapısının açılmak istendiğini belirtti. Bu gidişle Türkiye’nin sonunun “Irak ve Yugoslavya” gibi olacağını söyleyen Baykal, “Bu konuda somut adım atacak olurlarsa herkes bilsin ki ilişkiler farklı noktaya gelir, siyaset nitelik değiştirir. O nedenle herkes aklını başına alsın” dedi.


HÜRRİYET

Önce insan sonra mahkum


Buca Cezaevi'nde kanser hastası olan PKK hükümlüsü Abdussammet Çelik'e (33) nakledilecek iliği bulmak için büyük mücadele veriyor.



MİLLİYET

Tarihi kiliseye cami 'açılımı'


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Silivri Ortaköy'deki 178 yıllık Aziz Dimitrios Kilisesi'ni cami olarak restore etmesi tartışma yarattı.



RADİKAL

Adı 'barış süreci' ama siyasiler savaşta gibi


Başbakan 'Bu barış süreci' dedi ama, muhalefet iktidarı 'vatan hainliği' ile suçluyor, karşılığında 'Alçak...Namussuz...' lafları havada uçuşuyor.


AKŞAM

Destek yüzde 45.6 mutabakat şart


29 Mart seçimlerini bilen A&G Araştırma Şirketi'nin son kamuoyu yoklamasından çarpıcı sonuçlar çıktı.
 


POSTA

Çok değiştik


97 yaşındaki Ayşe Üzüm'ün 10 çocuğu, 100 torunu var. Buna rağmen Ayşe Nine derme çatma bir barakada tek başına yaşam savaşı veriyor.
 


VATAN

Hakaret açılımı


'Kürt açılımı' siyasette gerilimi artırdı. AKP'liler Bahçeli'ye "Kurtsan Meclis'te ulu" dedi. MHP'liler de yanıtladı: "Zavallı ve düşük zekalı"
 


HABERTÜRK

Lüks sitede şok cinayet


Doğan Online'ın eski yöneticisi Nuray Çetinkaya, Ataşehir Turkuaz Sitesi'ndeki evinde, bankacı Nalan Sezer'i poşetle boğarak öldüdü.
 

 

BİRGÜN

Baykal iç savaş tehdidine sarıldı


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 'Kürt Açılımı' süreci sonunda iç savaş çıkacağı tehdidine sığındı.
 

 

SABAH

Ankara toz duman


Kürt açılımı konusunda iktidarla muhalefet partileri arasındaki söz düellosunda üslup çok sertleşti, karşılıklı suçlamaların dozu kaçtı.

 

TERCÜMAN

Kapalı açılım AK Parti'ye kaldı


Bahçeli'nin "Bize gelmeyin" açıklamasının ardından, Baykal da "Türkiye'yi ayrıştırma projesinde yokuz" diyerek kapıları tamamen kapattı, böylece ortalık daha da karıştı.



YENİ ŞAFAK

İşte Amerikan projesinin belgesi


AK Parti'li Bozdağ, ABD projesi diyerek Türkiye'nin demokratikleşmesine karşı çıkan MHP'ye cevap verdi: Asıl ABD projesi bölücübaşının idamdan kurtarılmasıdır.


ZAMAN

Karargah Evleri'nde tehlike büyük

Ergenekon savcılarının, aramalarda ele geçirilen 'MİY antetli' bazı belgeleri kuruma sorması çarpıcı bilgileri açığa çıkardı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler