Geçici iş için büyük sevinç

Zonguldak'ta, 5 ay 26 gün süreyle çalışacak 25 personel alımı için başvuruda bulunan 1159 kişi arasından kura çekimi yapıldı. Kuradan çıkanlar mutluluklarına hakim olamadılar.

Yayınlanma: 29.08.2009 - 10:07
Abone Ol google-news

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü'nce yürütülen Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında, İl Özel İdare Müdürlüğü'ne bağlı birimlerde şoför ve yardımcı hizmetli olarak alınacak 25 kişinin kura çekimi noter huzurunda Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. İl genelindeki 25 kişilik geçici kadroya, 1159 işsiz müracaatta bulundu.

İŞKUR Zonguldak İl Müdürü Cemal Yiğit, kura çekimi öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, kuranın noter huzurunda şeffaf şekilde gerçekleştirilerek 25 asil ve 6 yedek personel seçileceğini belirterek, kurada ismi çıkanların 1 Eylülde iş başı yapacaklarını ve 26 Şubat 2010'da iş sürelerinin sona ereceğini kaydetti.

Şoför olarak müracaat eden ve kurada ismi çıkan Emre Şeref (27), özel bir firmada şoför olarak çalıştığını belirterek, şöyle dedi:

''İş nasıl olacak bilemiyorum. Ben daimi olarak düşünmüştüm ama o kadar da önemli değil. Kazandım ama kararsızım. 5 ay 26 gün denilince insanın içinde karamsarlık oluşuyor. İşten çıktıktan sonrasını da düşünmek var. 5 ay 26 gün sonrada işsiz kalmak kötü bir şey. Ev geçindiriyorum. Evliyim ve 2 çocuğum var onları da düşünmek zorundayım. İş yerinde kalır, yoksa geçici statüde olsa çalışmaya gider miyim bilemiyorum.''

Aydın Karaoğlu (41), yardımcı hizmetli olarak kurada ismi çıkınca çok şaşırdığını anlatarak, şöyle konuştu:

''Kurada ismimin çıkmasına sevindim. Çok dua ettim. İşsizdim ve mağdur durumdaydım, çünkü 3 çocuğum da okula gidiyor. Benim tek istediğim onların masraflarını karşılamaktı, şansımıza kurada adım çıktı. Geçici işlerde çalışıyordum. Bu benim için büyük şans, 5 ay çalışacağım sonrası nasip. Şans insana 40 yaşından sonra da gülebiliyormuş. Bundan sonrasına şükredeceğiz.''

Çocuğu Murat Açıkgöz için kuraya gelen ve ismi çıkmayınca üzülen anne Lütfiye Açıkgöz ise, kurada ismi çıkanlara ''hayırlı olsun'' dileklerini iletti. Açıkgöz, çocuğunun birinin askerden yeni geldiğini diğerinin de askere gittiğini, oğlunun isminin kuradan çıkmamasının şansızlık olduğunu söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler