MHP görüşmeye karşı

MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı "Cumhurbaşkanı Sarkisyan sınır açılmaz ya da açılmasına yaklaşmazsa, 14 Ekim'deki maça gelmem demişti. 6 haftalık süre tam bu tarihe denk geliyor. Bu her gün Türkiye'ye küfreden Ermeni cumhurbaşkanına kırmızı halı sermektir" diye konuştu.

Yayınlanma: 01.09.2009 - 11:45
Abone Ol google-news

MHP Ankara Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi Deniz Bölükbaşı, bir televizyon kanalında katıldığı programda Ermenistan açılımını değerlendirdi. Ermenistan'ın bağımsızlığını kazandığı 1991 yılından başlanarak diplomatik ilişkilerin kurulması için iki ülke arasında gizli görüşmelerin yürütüldüğünü kaydeden Bölükbaşı, "Engeller dört noktada toplanıyor. Ermenistan'ın 1921 Kars anlaşmasıyla belirlenen sınırları tanımak istememesi, anayasasında ve bağımsızlık bildirgesinde Doğu Anadolu'dan batı Ermenistan diye bahsetmesi Ağrı Dağı'nın milli simgesi olması, sahte soykırım yalanı ve Azerbaycan topraklarının yüzde 20'ye yakın bölümünü 16 senedir işgal altında tutmadı. Ermenistan bugüne kadar uluslar arası hukuka uygun hareket etmek niyeti olmadığı için Ermenistan'la diplomatik ilişki kurulamamıştır" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün geçen yıl Ermenistan'a giderek Ağrı Dağı'nın silüeti altında fotoğraf çektirdiğini, Başbakan'ın ise Azerbaycan'da 'Ermenistan Karabağ'dan çıkmadan sınırlar açılmayacak' dediğini belirten Bölükbaşı, "Türk milleti kendi Başbakanına inanmak ister. Başbakanın beyanları açıktır. İşgal sona ermeden ilişki kurulmaz, kapı açılmaz. Ermenistan hiçbir konuda geri adım atmadı. Uluslar arası hukuka uyacağına dair bile bir teminat vermedi.Türkiye cumhuriyeti başbakanı yalan söylemiyorsa, bu sınır açılana kadar işgal sona erecektir" diye konuştu. Ermenistan ile ilişkilerin normalleşme sürecinin aslında 'anormal' bir süreç olduğunu söyleyen Bölükbaşı, "Cumhurbaşkanı Sarkisyan sınır açılmaz ya da açılmasına yaklaşmazsa, 14 Ekim'deki maça gelmem demişti. 6 haftalık süre tam bu tarihe denk geliyor. Bu her gün Türkiye'ye küfreden Ermeni cumhurbaşkanına kırmızı halı sermektir. Türk milletinin gözü aydın; hem Kürt hem Ermeni açılımıyla AKP iktidarının ne olduğunu gördüler" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler