Gülen okullarına kıyak

Kemer Okulları'nı yıkan İBB, Gülen cemaatine arazi tahsisini sağlayan imar planını onayladı. Fethullah Gülen cemaatine ait Manolya Eğitim Hizmetleri'ne Maliye Bakanlığı'ndan özel izinle 30 bin metrekarelik okul alanı tahsis edildi.

Yayınlanma: 02.09.2009 - 07:20
Abone Ol google-news

Zeynep Mutlu Vakfı Kemer Okullarını kaçak olduğu iddiasıyla eğitim yılının başlamasına çok kısa bir süre kala yıkan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Ataşehirde Fethullah Gülene ait olduğu bilinen Manolya Eğitim Hizmetlerine 30 bin metrekarelik arazinin tahsis edilmesi için gerekli imar planı değişikliğini onayladı. İmar planlarında resmi lise alanıolan arazide özel okul açmak için Kadıköy Belediyesinden ruhsat alamayan Gülen cemaatinin, Maliye Bakanlığından çıkardığı özel izinle ilçe belediyesini devre dışı bırakması ise dikkat çekti.

Mülkiyeti Maliye Bakanlığına ait olan ve yerel seçimler öncesi Kadıköy Belediyesi sınırları içindeki 27 bin 508 metrekarelik arazide özel okul açmak isteyen cemaat yetkilileri, çözümü Maliye Bakanlığıyla bağlantıya geçmekte buldu. Bakanlık, 21 Ağustos 2008de gerekli ön izni verdi. Bölgenin imar durumunu düzenleyen 22 Mart 2007 tarihli 1/5 bin ölçekli nâzım imar planının yargı yoluyla yürütmesinin duruldurması nedeniyle dosya İBB Şehir Planlama Müdürlüğüne geldi. Ataşehir ilçesi Küçükbakkalköy Batı Ataşehir mevkisindeki araziye ilişkin plan tadilatı raporu 17 Temmuzda İBB Meclisinin onayına sunuldu. Rapor, AKPli meclis üyelerinin oyçokluğuyla kabul edildi.

Cemaat yetkililerinin, araziye ilişkin plan değişikliğinin onaylanması için İBB Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonunu üyelerini meclis oturumu öncesi ziyaret ettikleri ve arazinin 49 yıllığına Manolya Eğitim Hizmetleri adına tahsis edildiğini söyledikleri de iddia edildi.

 

CHP karşı çıktı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ise arazinin özel eğitim alanına alınmasına verdiği görüşle karşı çıktı. Toki görüşünde söz konusu parsellerde adı geçen bölgenin lise alanıolarak ayrılmış olduğu ve arazinin okul amacı dışında kullanılmamak koşuluyla Maliye Hazinesine devredildiği anımsatıldı.

İBB Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonunun CHPli üyeleri Halil Sarıca, Sedat Özkan ve Nevzat Şelimen ise plan değişikliği raporuna muhalefet şerhi koydu. CHPliler, nâzım imar planları ile uygulama imar planlarının açılan davalar sonucu yürütmesinin durdurulduğunu anımsatarak, bölgenin yüksek gerilim hattıaltında olduğuna dikkat çektiler. CHPli üyeler, Böyle bir plan kararının nasıl alınmış olabileceğini anlamak mümkün değildirdedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler