Şanlıurfa'da yıkım gerginliği

Şanlıurfa'da, hazine arazileri üzerine inşa edilen kaçak yapıların yıkımına engel olmak isteyen bazı ev sahipleri, belediye ekiplerine direndi. İş makinelerinin çalışmasına engel olmak isteyen 3 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 03.09.2009 - 11:33
Abone Ol google-news

Şanlı Urfa Belediyesi Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü tarafından Bağlarbaşı, Devteşti, Ahmet Yesevi, Direkli, Akşemsettin ve Buhara Direkli ve Akabe mahallelerinde hazine arazisi üzerine yapılan kaçak yapıların yıkımı için bir süre önce ev sahiplerine tebligat yapıldı.

Belirtilen süre içerisinde söz konusu yerlerin boşaltılmaması üzerine Şanlıurfa Belediyesi yıkım ekipleri, çevik kuvvet polislerinin desteğiyle sabah saatlerinde yıkım çalışması başlattı.

Çevrede bulunan ve ekiplere tepki gösteren bazı yurttaşlar, polis ekiplerinin uyarısıyla bulundukları yerden uzaklaştırıldı.

Bazı ev sahipleri de ekiplerin çalışmasına müdahale etmek istedi. Bu sırada kısa süreli gerginlik yaşandı. Olaylara karıştığı belirlenen 3 kişi gözaltına alındı.


"Kaçak yapılaşmaya izin yok"

Belediye Başkan Yardımcısı Emin İzol, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceklerini bildirdi.

Yurttaşların, yapılaşma için belediyeden izin alması gerektiğinİ ifade eden İzol, ''İmar Müdürlüğümüze gelerek bize başvuran vatandaşa gereken yardımı yapacağız'' dedi.

Arsa satın almak isteyenlerin mutlaka belediyeye müracaat ederek, söz konusu arsanın durumunu öğrenmesi gerektiğini kaydeden İzol, ''Şanlıurfa Belediyesi olarak kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz'' şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler