Kendini ve çocuklarını zincirledi

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde 6 çocuk sahibi Celal Yaman, Kahta Devlet Hastanesi önünde 3 çocuğuyla birlikte kendini zincirleyerek iş istedi.

Yayınlanma: 03.09.2009 - 12:06
Abone Ol google-news

Yıllardır işsiz olan Celal Yaman, üzerinde ''aşımın, işimin olmadığı vatan istemiyorum'' yazılı tişörtler giydi. Yaman, kendisini ve beraberindeki 3 çocuğunu, hastane önündeki banka ayaklarından zincirle bağladı.

Demirci olmasına rağmen yıllardır iş bulamadığını, ekonomik sıkıntı yüzünden eşinden boşandığını ve 6 çocuğuna baktığını belirten Yaman, ''3 yıl önce İŞKUR'a başvurdum, ama bir sonuç alamadım. Kaymakama defalarca gittim, iş istedim. Ama, iş veren olmadı'' dedi.

3 çocuğunun okula gittiğini, 2 çocuğunu ise bakamadığı için Çocuk Esirgeme Kurumu'na verdiğini kaydeden Yaman, ''Her gece onların yokluğu yüzünden, onlara bakamadığım için ölüyorum. Çocuklarıma hiç olmazsa sıcak bir çorba içireyim. Yıllardır bu çile bitmek bilmiyor, birisi bize iş versin'' diye konuştu.

Bir saate yakın bankta oturan Yaman'ı polisler ikna ederek eyleminden vaz geçirdi. Ayaklarındaki zincirler demir makasla kesilen baba ve 3 çocuğu, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler