Ankara'daki taksiciler zam hazırlığında

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, esnafın talebi doğrultusunda en kıza zamanda yeni bir taksimetre tarifesi hazırlanarak yürürlüğe konulacağını belirtti.

Yayınlanma: 03.09.2009 - 13:24
Abone Ol google-news

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odasından yapılan yazılı açıklamaya göre Yiğiner, başkentte taksi sayısının ihtiyacın çok üstünde olduğunu belirtti.

''Memur kenti'' başkentte esnafın para kazanamadığını savunan Yiğiner, herhangi bir durağı olmayan ya da durağının iş potansiyeli az olan esnafın, Ankara'nın iş potansiyeline sahip yegane yeri olan Kızılay'da çalıştığını kaydetti. Yiğiner, bu bölgede yaşanan taksi yoğunluğunun da esnafı trafik görevlileriyle karşı karşıya getirdiğine işaret etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları çalışmalar sonucu Kızılay bölgesinde bütün taksici esnafının faydalanabileceği ''taksi depolama cepleri'' oluşturulduğunu belirten Yiğiner, taksicilerin bu cepleri kullanarak, hem cezaya maruz kalmaktan kurtulacağını, hem de boş yere yakıt harcamadan dinlenme fırsatını yakalayacağını kaydetti.

Esnafın taksimetre tarifesine yaklaşık 2 yıldır zam gelmediğinden şikayetçi olduğunu belirten Yiğiner, şunları kaydetti:

''Bu zaman zarfında maliyetlerin arttığı belirtiliyor. Esnaf, özellikle açılış ücretinin düşük olmasından dolayı çok mağdur olduklarını ifade ederek taksimetreye zam talep ediyor. Oda olarak esnafın istemediği hiçbir uygulamaya girmeyeceğiz. Taksimetre zammı konusunda da yine esnafın talebi doğrultusunda en kısa zamanda yeni tarife hazırlanarak, yürürlüğe konulacaktır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler