Baba Karabulut'tan Garipoğlu'na sürpriz

Vahşice işlenen bir cinayete kurban giden Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut Garipoğlu holdingin önünde basın açıklaması yaptı. Karabulut'un önündeki kutudan çıkan testere ise herkeste şok etkisi yarattı.

Yayınlanma: 03.09.2009 - 12:47
Abone Ol google-news

3 Eylül'de bir sürprizi olduğunu söyleyen Süreyya Karabulut Garipoğlu holdingin önünde bir basın açıklaması yaptı. Elinde turuncu bir kutu bulunan Baba Karabulut kutuyu açtığında, kutudan; vahşi cinayeti simgelemesi amacıyla kırmızıya boyanmış bir testere çıktı.

Gergin olduğu gözlenen Karabulut'un basına yaptığı açıklama şöyle:

"Benim canım yandı. Başka babaların içi yanmasın. Oğluma seslenmek istiyorum. Oğlum evladım. Bir evladım öldü, diğeri beni terketti. Bu kutunun içinde kanlı testere var. Bir haftadır aynı şeyleri diyorum. Ben çok yoruldum. Çok yıprandık. Burdaki açıklamayı yapıyorum. Alacağım 3 milyon Avro neden, niçin Balat Şubesi'ne Garanti Bankası'na gelecekti. Ama önce Cem Gariopoğlu polise teslim edilecekti. Benim şartım buydu. Bu para benim hesabıma yatıcaktı. Neden yatmadı. Garipoğlu benden korkuyormuş. Bu para yatsaydı Şişli MS derneğine gidecekti. Sorabilirsiniz. MS Derneği'nin bu paradan haberi vardı. Bu para bu tuzağın bir parçası. Devletim var. Arkadaşlar benim hesabım resmi hesaptır. Bu cinayetin arka perdesine girdim. Ahmet'in kim olduğunu bulun. Bu bilgi benimle mezara gidecek."

Karabulut, açıklamalarının ardından kutu içinde getirdiği testereyi Garipoğlu holdingin önüne bıraktı.


"Türk halkı arkamda yok"

Zaman zaman eşi Nagihan Karabulut'a sesini yükselten baba Karabulut, ''Bu yapacağım eylem belki suçtur. Belki cezaevine gireceğim. Buna da razıyım. Beni herkes suçladı. Türk halkı arkamda yok. O da önemli değil'' diye konuştu.

Cinayetin 'arka bahçesini' gördüğünü öne süren Karabulut, olayın ardından Garipoğlu ailesinin çevresindeki insanların 'paçavraya' döndüğünü iddia etti.

"Para MS Derneği içindi"

Süreyya Karabulut, çok yorulduğu ve hırpalandığını vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti:

''3 milyon Avro neden bir bankanın Balat Şubesi'ne yatırılacaktı? 3 milyon Avro neden başkaları gibi İsviçre bankalarına gitmiyor? Eğer şerefsiz namussuz bir insan olsaydım ben bu parayı kayıt altına almak ister miydim? Bu para neden hesabıma yatacaktı? Neden yatmadı biliyor musunuz? Bu para bankaya yatırılsaydı MS Derneği'nin Şişli Şubesine gidecekti. MS Derneği'ne ve bankaya bunu sorabilirsiniz. Ben lokanta ahçısı değilim. Bir resmi kurumda çalışıyorum. Bu para bu tuzağın bir parçasıydı. 3 milyon Avro ben şerefsiz bir baba olsaydım bu para Balat Şubesi'ne niye gelecekti? Niye kayıt altına alınacaktı? Beni öldürmezlerse her şeyi açıklayacağım.''

"Şartım teslim olmasaydı"

Bir gazetecinin, ''Bu para bankaya yattı mı yatmadı mı?'' sorusuna Karabulut, ''Bu para bankaya gelecekti, ama paradan önce Cem Garipoğlu ayın 20'sinden önce teslim edilecekti. Ondan sonra bu para gelecekti. Şartım oydu. Bu para neden gelmedi? Çünkü Hayyam Garipoğlu benim aptal olmadığımı biliyor. Dolayısıyla 25'inde teslim olmadı. Teslim edilmeyince ben bu parayı kabul etmedim. Ben de aslanlar gibi çıkacaktım 'Hayyam Garipoğlu'ndan hesabıma 3 milyon Avro para geldi' diyecektim. Ben Allah'a dua ettim bu para gelsin diye, ama 'bu para gelsin bu iş kapansın' demedim'' dedi.

"Ahmet kimdir, açıkla"

Cemil Baran'a da seslenen Karabulut, ''Ahmet kimdir açıkla. Ahmet'in kim olduğunu bulun'' dedi.

Karabulut daha sonra yanında getirdiği kutuyu açarak içinde bulunan kırmızıya boyanmış testere ile siyah bir çelengi Garipoğlu Holding'in binasının kapısının önüne bıraktı.

Bu sırada 'Ölüm tehdidi alıyorum' diye bağıran Karabulut, kalabalığın dağıldığı sırada eşi Nagihan Karabulut'un elini öperek ağlamaya başladı.

Bunun üzerine bir polis müdürü, ''Acınızı paylaşıyorum. Size sabır diliyorum'' diyerek Karabulut'u teselli etmeye çalıştı.

Bu arada, Süreyya Karabulut'un açıklamaları sırasında eşi Nagihan Karabulut'un gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

Öte yandan açıklamanın yapıldığı sokakta polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler