MHP'li Vural'dan çok sert tepki

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'ın Özel Hareket Daire Başkanlığı'nda düzenlenen iftarda Kürt açılımına yönelik mesajlar vermesi ve muhalefeti suçlamasına sert tepki gösterdi.

Yayınlanma: 03.09.2009 - 13:59
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'ın dün Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda düzenlenen iftarda Kürt açılımına yönelik muhalefeti suçlamasını eleştirdi.

Başbakan Erdoğan'ın polisle yediği bir iftar yemeğinde bile siyaset yaptığını, polisi siyasete bulaştırdığını ve muhalefete 'laf yetiştirdiği'ni kaydeden Vural, "Polis Tayyip Erdoğan'ın polisi mi? Polisle yenilen bir iftar yemeği Başbakan'ın muhalefeti şikayet ettiği bir yer olabilir mi? Nerede oturduğunu, ne konuştuğunu bilmeyen bir insan ülke yönetebilir mi? Başbakan polise muhalefeti hedef mi gösteriyor?" diye sordu.
 

"Muhalefeti polise hedef gösteriyor"

Başbakan Erdoğan'ı polisle yediği iftar yemeğinde bile politika yaptığı ve muhalefeti suçladığı için kınadığını belirten Vural, Erdoğan'a "Burası Baas rejimi mi ki polisi siyasete bulaştırıyorsun. Polis senin polisin değil milletin polisi. Bu üslup Türkiye Cumhuriyeti'nin geleneğine sığmaz. Bu ucuz siyaset anlayışıdır. Başbakan önce Polis Akademisi'ni terör örgütünün isteklerinin konuşulduğu bir mahfile dönüştürmekten utanmalı. Oralar siyaset yapılacak yerler değil. Hem ordu siyasete bulaşmasın, güvenlik güçleri siyasete bulaşmasın diyorlar sonra da Başbakan gidip polisle yediği iftar yemeğinde siyaset yapıyor, muhalefeti hedef gösteriyor. Polis Saddam'ın cumhuriyet muhafızı mı ki bu milletin güvenlik güçlerini bile basit siyasi hedeflerin için kullanacak kadar ucuz bir siyaset izliyorsun. Başbakan'ı uyarıyorum; polisi, devletin makamlarını ucuz siyasi polemiklerin odağı haline dönüştürmeyin, onları siyasete alet etmeyin. Herkes zaten siyaset yapıyor hiç olmazsa polisi ve askeri uzak tutun" diye seslendi.

Vural, Başbakan Erdoğan'ın Polis Akademisi'nde yapılan Kürt açılımına yönelik toplantı ile ilgili polislerden özür dilemesi gerektiğini de savundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler