Darüşşafaka yeni döneme hazırlanıyor

Darüşşafaka Eğitim Kurumları 2009-2010 eğitim öğretim yılına, sınavsız kabul edilen Bilge Köyü'nden 5 öğrenci ve 5 şehit çocuğunun da aralarında bulunduğu 133 yeni öğrencisiyle 7 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

Yayınlanma: 04.09.2009 - 16:17
Abone Ol google-news

Darüşşafaka'dan yapılan yazılı açıklamada, yeni eğitim öğretim yılının TİM Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilecek açılış töreni ile başlatılacağı belirtildi.

2009-2010 eğitim öğretim yılında Türkiye genelinde düzenlenen Darüşşafaka Eğitim Kurumları giriş sınavında başarılı olan 123 öğrenci ile sınav dışı kabul edilen Bilge Köyü'nden 5 öğrenci ve 5 şehit çocuğunun liseyi bitirinceye kadar Darüşşafaka'da eğitim alma hakkı kazandığı vurgulanan açıklamada, böylece yeni eğitim öğretim yılında toplam 133 yeni öğrenciye kucak açıldığı aktarıldı.

Açıklamada, Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge Köyü katliamında anne ve babasını kaybeden ilköğretim dördüncü sınıf öğrencisi üçü kız beş öğrencinin 2009–2010 ders yılından itibaren Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nda eğitimlerini sürdürecekleri bildirildi.
Yeni katılanlarla öğrenci sayısı 860'a ulaşan Darüşşafaka'da Türkiye'nin 70 ilinden gelen öğrencilerin eğitim aldığı, okul mevcudunun yüzde 51'inin Anadolu'dan gelen öğrencilerden oluştuğu ve öğrencilerin yüzde 62'sinin erkek, yüzde 28'inin kız olduğu ifade edilen açıklamada, yeni alınan öğrencilerin yüzde 73'ünün Anadolu'dan olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Nilgün Akalın, son iki yılda okula kazandırılan öğrencilerin geldiği bölgelerin ve sosyo ekonomik gruplarının çeşitliliğini göz önünde bulundurarak yeni ders yılında öğretmen eğitimlerinde rehberlik alanına öncelik verileceğini belirtti.

Açıklamada Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriye Yıldırım'ın da ''Bugüne kadar yapılan kurumsal ve bireysel bağışlarla bu yıl öğrenci sayısını yüzde 11 arttırdık. Eğitime gönül vermiş vatandaşlarımızın destekleri ile daha fazlasını yapacağımıza inanıyoruz'' sözlerine yer verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler