"İşçi takımları turnuvası yapmak istiyoruz"

Adanademirspor Başkanı Bekir Çınar, Livorno maçının ardından yaptığı açıklamada "seneye endüstriyel futbola karşı Celtic, St. Pauli, Livorno gibi işçi ve muhalif kimliğe sahip takımlarla turnuva organize etmek istiyoruz" dedi.

Yayınlanma: 06.09.2009 - 09:43
Abone Ol google-news

TFF 2. Lig 4. Grup takımlarından Adana Demirspor'da, kulüp başkanı Bekir Çınar, Adana 5 Ocak Stadı'nda önceki gece yaptıkları karşılaşmanın, çok güzel geçtiğini belirtti.

Adana'nın yaklaşık 29 yıl aradan sonra bir Avrupa takımını başarıyla ağırladığını anlatan Çınar, şöyle konuştu:

''Her şeyden önce, kulüp olarak istediğimiz hedefe ulaştığımızı düşünüyoruz. Camiamızın özlediği bir Avrupa takımını Adana'ya getirmekten dolayı çok mutluyuz. Temel felsefeleri aynı olan iki takımın dünyanın neresinde olursa olsun bir araya gelebileceğini göstermiş olduk. Bu, maç neticesinde de anlaşıldı. Stadyumda 12-13 bin kişilik taraftar vardı. Onların içinde siyasi fikir olarak farklı olanlar vardı. Farklı görüşleri bir araya getiren en önemli faktörün spor olduğu bir kez daha ortaya çıktı, sporun da ne kadar birleştirici, uzlaştırıcı, bir olay olduğu ispatlanmış oldu. Günümüzde en fazla ihtiyaç duyduğumuz birlik ve beraberliğin bu şekilde rahatlıkla sağlanabileceğini tüm dünyaya haykırmış olduk. Kulüp olarak çok mutluyuz, taraftarımızı, camiamız çok mutlu, Livorno da çok mutlu bir şekilde Türkiye'den ayrıldı.''

Çınar, bundan sonraki amaçlarının, Livorno ile yaptıkları karşılaşmayı bir adım daha öteye götürmek olduğunu bildirdi.

İlkeleri ve felsefeleri tamamen insancıl duygularla bezenmiş olan bir çok takımı bir araya getirmek istediklerini ifade eden Çınar, önümüzdeki yıllarda dünyaya sürekli olarak mesaj vermek isteyen Celtic, St. Pauli, Marsilya ve Livorno gibi takımların katılımı ile bir turnuva düzenlemek istediklerini kaydetti.

''Dünyaya sürekli olarak mesaj vermek isteyen takımları bir araya getirip bir turnuva organize etmek ve bunu gelenekselleştirmek istiyoruz'' diyen Çınar, şunları kaydetti:

''Livorno ile konuştuk, onlar seve seve iştirak edeceklerini söylediler. St. Pauli ile bir öngörüşme yapmıştık. Takımlardan olumlu yanıtlar alıyoruz. Bu turnuvanın düzenlenmesinde de başarılı olacağımızı düşünüyoruz. Düzenlenecek böyle bir turnuvada en başta ırkçılığa karşı, ondan sonra endüstriyel futbola karşı ve sporun kardeşlik, barış olduğu mesajı verilmeye çalışılacak.''

Çınar, turnuva ile ilgili olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'tan da tam destek aldıklarını bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler