Taliban Kunduz için BM soruşturması istiyor

Afganistan'daki Taliban hareketi, Kunduz vilayetinde 2 tankeri hedef alan NATO'nun hava saldırısında onlarca sivilin ölmesiyle ilgili olarak Birleşmiş Milletler ve insan hakları kuruluşlarının olayı soruşturmasını istedi.

Yayınlanma: 07.09.2009 - 16:14
Abone Ol google-news

BBC'nin internet sitesinde yer alan habere göre, Afganistan'daki Taliban hareketi,  Kunduz vilayetinde gerçekleşen saldırının kınanarak, gelecekte bu tip olayların önlenmesi için dünya çapında insan hakları kuruluşlarına, BM yetkililerine ve diğer bağımsız kuruluş ve hükümetlere çağrıda bulunduklarını duyurdu.

Bu açıklamanın, Taliban'ın Afganistan'da yabancı müdahalesine tümüyle karşı çıkan politikasında bir değişiklik olduğu ifade ediliyor.

Taliban ayrıca, Kunduz'daki olayda, tankerlerden yakıt almaya çalışan çoğu çocuklu aileler olmak üzere 150 kadar sivilin öldüğünü öne sürüyor.

NATO, 4 Eylül'de Kunduz'da yakıt tankerlerini kaçıran Taliban militanlarının hedef alındığı hava saldırısıyla ilgili soruşturmasını henüz tamamlamamakla birlikte birkaç sivilin öldüğünü kabul etmişti.

Afganistan'ın önde gelen sivil toplum kuruluşu Afganistan Hakları İzleme (AHİ) ise 60-70 sivilin öldüğünü belirtmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler