Yurttan kısa kısa

Afyonkarahisar'da bir kişiyi öldürdükten sonra su kuyusuna attıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişiden biri tutuklandı. İşte yurtta yaşanan diğer önemli gelişmeler...

Yayınlanma: 07.09.2009 - 18:17
Abone Ol google-news


Önce öldürdüler sonra kuyuya attılar

 

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri G.K'nin cesedini, Afyonkarahisar merkeze bağlı Belkaracaören köyü Kumyer mevkinde su kuyusu içerisinde buldu. Yapılan çalışmalar sonucunda G.K'yi, aralarında ''kadın meselesi yüzünden çıkan'' tartışma sonucu M.K, Ş.E, C.Ç, R.Y ve K.Ö isimli şahısların öldürdüğü tespit edildi.

Jandarma tarafından yakalan şüpheli Ş.E, C.C, R.Y ve K.Ö ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. M.K ise tutuklanarak Afyonkarahisar Kapalı Cezaevine gönderildi.


Van'da sigara kaçakçılığı

Van'ın Muradiye ilçesinde yasa dışı yollardan yurda getirildiği tespit edilen 4 bin 444 paket sigara ele geçirildi. Bir ihbarı değerlendiren İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, D.T. yönetimindeki 65 ES 349 plakalı aracı, Çaldıran güzergahında durdurdu. Aramada, yasa dışı yollardan yurda getirildiği belirlenen 4 bin 444 paket sigara bulundu. Olayla ilgili gözaltına alınan D.T, işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


Batman'da kaçak motorin operasyonu


Batman Emniyet Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen operasyonda, 738 litre kaçak motorin ele geçirildi. Bir ihbarı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, kaçak akaryakıt satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda 738 litre kaçak motorin yakalandı. Olayla ilgili olarak H.K gözaltına alındı


Çaycuma'da 48 gram esrar ele geçirildi

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde 48 gram esrar maddesi ele geçirildi. Bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri, 67 FA 969 plakalı otomobili durdurarak içerisindeki E.B ve H.O.D'nin üzerinde ve araçta arama yaptı. Aramada, 2 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda fişek ile 48 gram esrar maddesi ele geçirildi. E.B. ve H.O.D'nin gözaltına alındığı olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.



Zonguldak'ta şüpheli ölüm


Zonguldak'ın Kilimli beldesinde yalnız yaşayan kişi, evinde ölü bulundu. M.G'den 3-4 gündür haber alınmadığı ve evinden kötü kokular geldiğine yönelik ihbarı değerlendiren polis ekipleri, söz konusu kişinin Sümbül Sokak'taki evine gitti. Eve giren polis ekipleri, M.G'yi yatağında ölü olarak buldu. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.


Gebze'de akaryakıt zammına protesto

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Gebze Şubesi üyesi bir grup, akaryakıt zamlarını protesto etti. Gebze'de İbrahim Ağa Caddesi ile Yeni Bağdat Caddesi'nin kesiştiği kavşakta bir araya gelen grup, alkış ve sloganlarla, akaryakıta son dönemlerde yapılan zamlara tepki gösterdi. TÜKODER Gebze Şube Başkanı Zeki Fettah, tüketicilerin yapılan zamlara sessiz kalmamaları gerektiğini savunarak, yapılan zamların yurttaşın mağduriyetini artırdığını ifade etti. Fettah, tüketicinin birlik içinde hareket ederek, bu zamların geri alınmasını sağlaması gerektiğine işaret etti.


Hitit Üniversitesi'ne kayıtlar sürüyor

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan, üniversiteye kayıtların devam ettiğini belirterek, ''Bu yılki yeni kayıtlarla birlikte öğrenci sayımız 9 bine yaklaştı'' dedi. Kılıçkaplan, yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan üniversitenin, gün geçtikçe büyümesini sürdürdüğünü ifade etti.
 

Öğretim üyesi sayısının da hızla arttığını, bu yıl açılması kararlaştırılan Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesinin ilk öğrencilerini aldığını kaydeden Kılıçkaplan, bu yıl Tıp Fakültesi alınan 20 öğrencinin fakülte binasının tamamlanana kadar Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde öğrenime göreceklerini ifade etti.


Siroz hastası babasına hayat verdi

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne siroz hastası babaya oğlundan alınan karaciğerle dokusu nakledildi. Şanlıurfa'dan gelen ve uzun yıllardır siroz hastası olan Mahmut Alay'a (63), bu sabah öğretmenlik yapan oğlu Osman Alay'dan (28) alınan karaciğer dokusu nakledildi. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezai Yılmaz tarafından gerçekleştirilen operasyonun başarılı geçtiği, Mahmut Alay'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler