"Hükümeti yalnız bırakmak en büyük iyilik"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Kürt açılımı'' çalışmalarıyla ilgili, ''İktidarı bu konuda yalnız bırakmak ona yapılabilecek en büyük iyiliktir'' dedi.

Yayınlanma: 07.09.2009 - 18:02
Abone Ol google-news

Gazeteci Uğur Dündar'ın hazırlayıp sunduğu ARENA programına katılan ve Hükümet'in ''Kürt açılımı'' çalışmalarını değerlendiren CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, açılımın siyasi ve anayasal bir suç olduğunu iddia etti.

Açılımı, ''vahim'' olarak nitelendiren Baykal, sürece kesinlikle destek vermeyi düşünmediklerini belirtti.

Baykal, açılımın gerginlik ve etnik ayrılık yaratmaktan başka bir işe yaramayacağını ve Türkiye'de etnik ayrışmayı teşvik eder hale geldiğini savundu.

SHP Genel Sekreteri olduğu dönemde partisince hazırlanan ''Kürt Raporu'' ile ilgili Başbakan Tayyip Erdoğan'ın sözlerine de yanıt veren Deniz Baykal, Erdoğan'ın büyük bir ihtimalle raporu okumadığını ifade ederek, raporda yazılanların bugün söyledikleriyle çelişki oluşturmadığını söyledi.

Açılım yoluyla terörün sona ermeyeceğini kaydeden Baykal, ''İktidar bu sürecin sorumlusudur. İktidarı bu konuda yalnız bırakmak ona yapılabilecek en büyük iyiliktir. Kendine gelmesini sağlamak lazım'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler