Silivri yardım istiyor

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, sele maruz kalan ilçede hasar tespit çalışmalarının başlatıldığını belirterek, ilçenin ciddi şekilde desteği ihtiyacı bulunduğunu kaydetti.

Yayınlanma: 08.09.2009 - 20:48
Abone Ol google-news

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yaptığı yazılı açıklamada, Trakya'yı etkisi altına alan yağışın Silivri'yi büyük zarara uğrattığını, bir çok ev ve iş yerinin sular altında kaldığını bildirdi.

Silivri'de 900, Selimpaşa'da 800 ev ve iş yerinin su baskınına uğradığını belirten Işıklar, 6 okul ve 2 hastanede de su baskını olduğunu, 200'ü aşkın aracın denize sürüklendiğini, 3 evin de yıkıldığını duyurdu.

Bir can kaybının olduğu ve 4 kişiden de hiçbir haber alınamayan felaketin telafisinin çok zor olduğunu ifade eden Işıklar, bir hafta önce Boğluca Deresinin temizliğinin yapıldığını, dere üzerindeki sazlar temizlendiğini anımsattı.

Ölçüm raporlarına göre, bugüne kadar ilçede en büyük yağışın görüldüğünü belirten Işıklar, şunları kaydetti:
''Yoğun yağışların Silivri'ye faturası ağır oldu. Yağışlar özellikle Silivri merkezde ve Selimpaşa'da etkili oldu. Silivri bunlara layık değil. Silivri afet bölgesi olarak değil, turizmiyle, sanayisi ve kültürel faaliyetleriyle anılmalıydı. Silivri bugüne kadar alt yapı sorunları aşılmayacak durumda bırakılmıştır. Yüzlerce ev ve iş yeri sular altında kaldı ve çok ciddi hasarlar meydana geldi. Hasar tespit çalışmaları başlatıldı. İlçemizin ciddi şekilde desteğe ihtiyacı var. Özellikle Valimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza katkıları nedeniyle teşekkür ediyorum. Hükümetimizin yeterli desteği vereceğine inanıyoruz.''.

Açıklamada, Silivri Kaymakamlığı, Silivri Belediyesi ve Afet Koordinasyon Merkeziişbirliğiyle sel felaketinden zarar gören vatandaşlara yiyecek, yatak, battaniye ve yastık dağıtımı yapıldığı, Büyükşehir Belediyesi'nden gelen Mobil Büfenin yurttaşların yiyecek-içecek ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olduğu belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler