"Araç insan taşımaya uygun değildi"

İstanbul'da dün yaşanan sel felaketinde hayatlarını kaybeden 7 tekstil işçisinin çalıştığı Pameks Giyim Sanayi, söz konusu aracın insan taşımaya uygun olmadığını kabul ederken, diğer suçlamaları reddetti.

Yayınlanma: 10.09.2009 - 14:02
Abone Ol google-news

İstanbul'da dün yaşanan sel felaketinde hayatlarını kaybeden 7 tekstil işçisinin çalıştığı Pameks Giyim Sanayi, şirketinden yapılan açıklamada, olayın asıl meydana geliş biçimini kamuoyuyla paylaşmak istedikleri belirtilerek şöyle denildi:

"Hava bültenlerinde 9.9.2009 tarihinde yağış olacağını öğrenilmesi üzerine şirket idare amirlerimiz tarafından fabrikaya yürüyüş mesafesinde oturan çalışanlarımızın zaman zaman olduğu gibi servisle alınmaları için araç tahsis edilmiştir. Araç bazı haberlerde belirtildiği gibi kapalı kasa kamyonet olmayıp yandan sürgülü kapısı olan, ayrıca arkadan iki yana açılan kapısı bulunan ve bu kapılarda da iki adet camı bulunan bir araçtır. Bununla birlikte insan taşımaya elverişli olmayan bu aracın kullanımına ilişkin şirketimiz içinde inceleme başlatılmıştır."


"Çalışanlar ıslanmamak için araçta kaldılar"

Araç içerisinde 10 çalışan ve bir şoför olmak üzere toplam 11 kişi bulunduğu kaydedilen açıklamada şu savunmaya yer verildi:
"Fabrikaya gelindiğinde yerde 20 cm seviyesinde su bulunduğundan ve bu su seviyesi herhangi bir tehlike arz etmediğinden araç içeri girmiştir. Çalışanların ıslanmaması için araç fabrika önündeki idari giriş kapısına yanaştırılmıştır. İçerdeki personel tarafından aracın yan sürgülü kapısı açılmıştır. Çalışanlar yerdeki suyu görerek ıslanmak istemediklerinden inmemişler ve araç kapılarını kapatmışlardır. Bu sırada fabrika alanı yanındaki Ayamama deresi taşarak duvarları patlatmıştır. 1 dakika gibi kısa bir sürede taşan sel suları aracın üstünü kaplayacak şekilde park alanını doldurmuş ve araç sular altında kalmıştır. Şirket çalışanları ve özellikle araç şoförü canı pahasına sular altında kalan araçtakileri kurtarmaya çalışmış fakat ancak 7 çalışanımız bu sırada can vermiştir."


"Ne gerekiyorsa yapılacak"

Açıklamanın son bölümünde, yaşanan sel felaketinin vahim bir doğa olayı olduğu belirtilerek şu görüşlere yer verildi :
"İnsan bu olay anında çoğu zaman çaresiz kalmaktadır. Basın ekspres yolu gibi İstanbul'u Atatürk Havalimanı'na bağlayan yolun çok kısa bir süre içerisinde adeta bir nehir yatağına dönüşmesi dehşet verici bir vakıadır. Bu kadar geniş bir otobanda belediye otobüslerinin bile sular altında kaldığı, TIR'ların oradan oraya sel sularında sürüklendiği düşünüldüğünde bu olayın sebepleri ve sonuçlarının çok kapsamlı olarak ele alınarak bir daha böyle bir acı yaşamaması için her kez üzerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmelidir. Şirketimiz dün 7 evladını yitirmiştir. Bu canları geri getirebilmek mümkün değildir ama şirketimiz tüm yöneticileri ve çalışanları ile el ele vererek bu evlatlarımızın ailelerinin acılarını hafifletmek için ne gerekiyorsa yapacaktır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler