Babacan'a muhalefetten randevu yok

Ulusal Program (UP) taslağı hakkında bilgi vermek üzere parti liderleriyle görüşmelerine başlayan Dışişleri Bakanı Ali Babacan, bu kapsamda randevu talebinde bulunduğu CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP lideri Devlet Bahçeli’den olumlu yanıt alamadı.

Yayınlanma: 08.09.2008 - 07:56
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanı Babacan, dün BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile görüşerek, Ulusal Program taslağı hakkında bilgi verdi. TBMMdeki görüşmenin ardından açıklama yapan Babacan, Türkiyenin 2008 yılı UP taslağını geçen hafta tamamladıklarını anımsatarak, bu taslağı geniş bir değerlendirme sürecine açtıklarını söyledi. Değerlendirmeleri daha sonra alacaklarını ifade eden Babacan, bu görüşlere çok önem ve değer verdiklerini dile getirerek, Çünkü bu programın Türkiyenin tüm kesimleri tarafından benimsenmiş, üzerinde mutabakat oluşmuş bir program olmasını son derece önemsiyoruz dedi.

Bürokratlar bilgi verecek

UPye ilişkin CHP ile görüşüp görüşmeyeceğinin sorulması üzerine Babacan, UPnin siyasi partilerle istişaresi için 8 ve 9 Eylülü düşündüklerini ancak kendilerine bu tarihlerde CHP lideri Baykalın müsait olmadığı, Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymene bu programın sunulabileceğine dair bilgi ulaştığını söyledi. Babacan, bu bağlamda Öymene kendisinin uygun göreceği bir zamanda AB Genel Sekreteri Oğuz Demiralp ve Dışişleri Bakanlığından yetkililerin UPye ilişkin bilgi sunacaklarını ifade etti. Bir başka soru üzerine Babacan, MHPden de randevu talep ettiklerini ancak MHPnin de UP taslağının gönderilmesi için bir isim verdiğini, bu çerçevede taslağın işaret edilen o isme gönderileceğini söyledi. Bunun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşülmeyeceği anlamına mı geldiğinin sorulması üzerine Babacan, şu anda öngörülen bir görüşmenin olmadığını kaydetti.

Babacan, bugün DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ile de bir araya geleceğini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler