CHP'li belediyeye hizmet yok

Adalar Belediyesi'nin katı atık ve hasta nakil işlemleri için kullandığı deniz araçlarının giderlerinin İBB tarafından karşılanmasına ilişkin 2006 yılından beri yürürlükte olan protokol Adalar Belediyesi'nin CHP'li olmasının ardından sonlandırıldı.

Yayınlanma: 15.09.2009 - 16:36
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) AKP’li meclis üyeleri, çöp toplama kamyonlarının naklini sağlayan Adalar Belediyesi’ne bağlı “Heybeliada” ve “Şehit Nadir Güneş” çıkarma gemileri ile ambulans tekne olarak kullanılan “Horoz reis” teknelerinin giderlerinin karşılanmasına ilişkin protokolün uzatılmasını içeren önergeyi reddederek, önergeyi İBB Başkanı Kadir Topbaş’a ulaşmadan meclis gündeminden düşürdüler. Uygulamanın iptal edilmesiyle 29 Mart seçimleri öncesi belediye başkanı AKP’li olan Adalar, yeni belediye başkanının CHP’li olmasıyla İBB’nin “hizmet götürülmemesi gereken ilçe” listesindeki yerini almış oldu.

Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu ve İBB Meclisi CHP’li üyesi Oktay Altın’ın, 31 Ekim 2006 tarihinden beri yürürlükte olan Adalar Belediyesi ile İBB Deniz Geçişi Destek Protokülü’nün uzatılmasına ilişkin önergesi, önceki gün İBB Meclisi’nde AKP’lilerin oyçokluğuyla reddedildi. Altın, İBB Meclis Başkanlığı’na sunduğu önergede Adalar Belediyesi’nin ilçe sınırları içerisindeki Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kınalıada ve Sedefadası’nda,  İtfaiye, İSKİ, AKOM, İGDAŞ gibi kamu kurumlarının araçlar ile katı atıkları taşıyan kamyonların Anadolu yakasındaki çöp toplama istasyonlarına transferini sağlayan “Heybeliada” ve  “Şehit Nadir Güneş” gemileriyle, ambulans tekne olarak kulanılan Horoz Reis’in giderlerinin, daha önce alınan kararla İBB tarafından karşılandığını anlattı. Farsakoğlu ve Altın imzalı önergede, “Adalar ilçesinde yaşayanların, ana karadaki sağlık kurumlarına acil sevkleri, İBB hizmetlerinden yararlanabilmesi, kültür varlıklarının korunması, doğal SİT alanlarının afetlerden etkilenmesinin engellenmesi, katı atıkların transferi gibi insani ve belediyelerimizin ortak görevlerine ulaşma hakkı bulunmaktadır” ifadelerine yer verilerek,  İBB Deniz Geçişi Destek Protokülü’nün uzatılmasını istediler. Önergenin AKP’li meclis üyeleri tarafından reddedilmesiyle konu İBB Başkanı Kadir Topbaş’a ulaşmadan gündem dışı kaldı. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ve Adalar Belediye Başkanı Farsakoğlu, bugün Büyükada’da konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler