Mersinli işçilerden eylem

Mersin'de merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'ne hizmet veren taşeron firmada çalışırken işten çıkarıldıklarını söyleyen bir grup işçi eylem yaptı.

Yayınlanma: 17.09.2009 - 11:36
Abone Ol google-news

Yürüyerek belediye önüne gelen işçi grubu, bina girişinde bir süre oturarak işten çıkarılmalarını alkışlarla protesto etti.

Burada daha önce işten çıkarıldığını belirten Mustafa Oğuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Akdeniz Belediyesi'nde 29 Mart yerel seçimlerinden itibaren çalışanlar üzerinde psikolojik baskı kurulduğunu ve yıldırma politikası izlendiğini öne sürdü.

29 Mart'tan bu yana belediyeye iş yapan çeşitli taşeron firmalarda çalışan yaklaşık 200 işçinin belirli aralıklarla işten çıkarıldığını ileri süren Oğuz, ''Son olarak Makosan adlı taşeron firmada çalışan 65 kişi işten çıkarıldı'' diye konuştu.

İşten çıkarmalarda etnik yapı, siyasi düşünce ve bölgesel özelliğin ölçü alındığını savunan Oğuz, ''31 Ağustos'ta işine son verilen arkadaşlarımıza 15 Eylüle kadar hiçbir şey söylenmemiştir. Bu davranış biçiminin dürüstçe ve hakkaniyet ölçülerine sığdığı söylenemez. Bayram arefesinde yapılan işçi kıyımı üzücü ve düşündürücüdür'' dedi.
Oğuz, haklarını alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini kaydetti. Bir süre daha bina girişinde oturan grup daha sonra dağıldı.
 

Belediye Başkanı Türk

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, eylemin ardından makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, belediyeden işçi çıkarma olmadığını, işlerine son verilen işçilerin ise sözleşmesi feshedilen taşeron firmada çalışanlar olduğunu söyledi.

Kamu İhale Kurumu'nun, belediye ile sözleşme yapan taşeron bir firmanın sözleşmesini iptal ettiğini, bu nedenle 65 işçinin iş akdine taşeron firma tarafından son verildiğini belirten Türk, bu işçilerin belediyenin daimi ve kadrolu işçileri olmadığını vurguladı.
Göreve geldiği günden itibaren belediyeye herhangi bir işçi alımı olmadığını iddia eden Türk, şunları kaydetti:

''Yönetime geldiğimiz günden itibaren mevcut işçilerle çalıştık. Toplumun her rengine, siyasi düşüncesine saygı duyan bir yerel yönetim anlayışına sahibiz. Eğer belediyeye işçi alacak olursak kimsenin kimliğine bakmayız. Ancak bu tür yanlış bilgilendirmelerle Akdeniz Belediyesi'ni zan altında bırakmaya çalışmışlardır.''

Türk, ''Diyar A.Ş, Akdeniz Belediyesi'nin işini yapıyor mu?'' şeklindeki soruya ise ''Park ve Bahçeler Müdürlüğü ihtiyacı için açılan ihaleye, sözleşmesi uygun olan 3 firma katılmıştır. Kamu İhale Kanunu'na uygun biçimde gerçekleştirilen ihalede en düşük teklifi veren söz konusu firma Diyar A.Ş. olmuştur. Doğal ve yasal olarak bu ihaleyi Diyar A.Ş. almıştır ve başkanlığımızın bu ihaleyle ilgili herhangi bir tasarrufu söz konusu değildir'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler