New York Konferansı'nın 3'üncü toplantısı

Türkiye'deki yatırım fırsatları ve yeni gelişmelerin değerlendirildiği New York Yatırım Konferansı, 3'üncü toplantısıyla özel sektörü ve bürokrasiyi aynı çatı altında toplamaya hazırlanıyor.

Yayınlanma: 19.09.2009 - 12:23
Abone Ol google-news

Dış Ekonomik İlişkiler Kurumu'ndan (DEİK) yapılan açıklamada, İstanbul'da yapılacak IMF toplantıları öncesinde Türkiye'deki yatırım ortamını ve fırsatlarını ABD'li finans çevreleriyle değerlendirmek amacıyla düzenlenen, "3'üncü Türkiye Yatırım Konferansı'nın" 29 Eylül'de New York'ta gerçekleşeceği bildirildi.

Açıklamada, 2007'de düzenlenen "Türkiye: Doğrudan Yatırımların ve Özel Yatırım Fonlarının Yeni Hedefi" ve 2008 yılında gerçekleşen "2008 Sonrası Türkiye" konferanslarının devamı niteliğinde olan konferansa ağırlıklı olarak ABD'li fon yöneticileriyle finans çevrelerinin katılımlarının hedeflendiği belirtildi. Resmi çevrelerle özel sektörü aynı çatı altında buluşturacak olan bu yılki yatırım konferansına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yanı sıra, özel sektörü temsilen TOBB ve aynı zamanda DEİK Başkanı olan Rifat Hisarcıklıoğlu, DEİK Türk-Amerikan İş Konseyi Başkanı ve Sabancı Holding Perakende Grubu Başkanı Haluk Dinçer, Ekonomi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Türkiye Masası Direktörü Rauf Gönenç, Denizaşırı Özel Yatırım Kurumu (OPIC) Başkanı Lawrence Spinelli de katılacağı açıklandı.

 

Türkiye'deki yatırım ortamının değerlendirilmsei için uygun platform

Özel sektör ve kamudan üst düzey katılımla 2007 ve 2008 yıllarında gerçekleşen her iki yatırım konferansı Türkiye'nin yatırım ortamının üst düzey otoriteler tarafından değerlendirilmesi açısından seçkin bir platform oluşturması ve Türkiye ekonomisinin ve yabancı yatırım potansiyelinin sağlam analizlerini resmetmesiyle başarılı bulunuyor.

 

Konferans iki panelden oluşacak

Konferans bu yıl, "Türkiye: Fırsatlar ve Hedefler" ile "Türkiye'deki İş Ortamı" başlıklı iki panelden oluşuyor. Söz konusu panellerde, ülkedeki ekonomik ve politik gelişmeler değerlendirilmesi, AB uyum süreci, küresel duraklamanın yerel yankıları, muhtemel IMF anlaşması, maliye ve para politikaları, Türk Lirası'nın değeri ve gidişatı, finans sektörünün ve sermaye piyasalarının durumu, ekonomik büyüme, üretim ve yabancı yatırımların trendi, girişim sermayesindeki son gelişmelerin konu alınacağı belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler