Kılıç: Karar Ekim'de

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AKP’nin kapatılması istemiyle açılan dava ve türban düzenlemesine ilişkin davanın gerekçeli kararlarının Ekim ayının ilk haftasında açıklanacağını söyledi. Kılıç, kapatma kararının gecikmesinin ise "Sosyal Güvenlik Reformu’nun iptali istemiyle açılan davaya öncelik verilmesinden" kaynaklandığını söyledi.

Yayınlanma: 08.09.2008 - 18:29
Abone Ol google-news

Yeni adli yılın başlaması nedeniyle Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker’in verdiği resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Sosyal Güvenlik Reformu’nun iptali istemiyle açılan davaya öncelik verdiklerini, bu nedenle AKP'nin kapatma davası ve üniversitelere türban serbestisi getiren davaya ilişkin mahkemenin gerekçeli kararlarının açıklanmasının ertelendiğini söyledi.

Kılıç, “Sosyal Güvenlik Yasası 1 Ekimde yürürlüğe girecek bu nedenle onu önce görüşeceğiz. Bu nedenle gerekçeli kararların yayınlanması gecikti. Bayramdan önce yayınlamayı düşünüyorduk” dedi.

Türban kararı

"Üniversitelerde türban serbestliği getiren Anayasa değişikliğine ilişkin kararın gerekçesinin ne zaman tamamlanacağı” yönündeki soruya da Kılıç, “İkisi birlikte çıkacak” diye yanıt verdi.

Kılıç, AKP hakkında açılan kapatma davasında kullandığı karşı oyun yazımını tamamlama aşamasında olduğunu ve yazısının çatısını kurduğunu belirterek, gerekçeli kararda karşı oy yazısının okunabileceğini söyledi. Kılıç, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok’un kendisine yönelik yaptığı “ombudsman gibi davrandığı” eleştirilerine ise “Herkesin düşüncelerini ifade etme özgürlüğü var, zamanı geldiğinde biz de yanıtı veririz” yanıtını verdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler