Endonezya ve Vanuatu deprem

Dünya bu sabaha depremlerle uyandı. Büyüklükleri, Vanuatu' da 7.0 ve Endonezya'da 5.6 olarak belirlenen depremlerde can kaybı yaşanmadığı açıklandı.

Yayınlanma: 09.09.2008 - 07:08
Abone Ol google-news

Büyük Okyanus'un güneyindeki ada devletlerinden Vanuatu açıklarında Richter ölçeğine göre 7,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi. Vanuatu yerel saatiyle 05.32'de meydana gelen depremde hasar veya yaralanmalara ilişkin henüz bir açıklamada bulunulmadı.

Endonezya'nın Sumatra adasının batısında 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kepahiang ve Bengkulu kentlerinde hissedilen depremin can kaybı ya da maddi hasara yol açmadığı açıklandı. Amerikan Jeofizik Kurumu ise, geçtiğimiz günlerde Pagai Utara'daki 5,6 büyüklüğündeki depremden sonra meydana gelen depremi 5,4 olarak belirtti.

Tayvan'da da Richter ölçeğine göre 6.1 büyüklüğünde bir deprem olduğu kaydedildi.

Meteoroloji kurumundan yapılan açıklamaya göre, merkez üssü İlan'ın doğusunda 86 kilometre mesafede bulunan depremde can ve mal kaybına ilişkin henüz bilgi bulunmuyor.

Tayvan'da 1999 yılında meydana gelen, Richter ölçeğine göre 7.6 büyüklüğündeki depremde 2400'den fazla kişi ölmüş, 50 bin bina yıkılmış veya zarar görmüştü.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler