Ruhsatsız merkez iddiası

Önceki gün Galatasaray'ının eski asbaşkanı Ali Dürüst'ünün 19 yaşındaki yeğeni Dila Kurt'unun zayıflamak için gittiği Dr. Kushan's Clinic International'da kalp krizi geçirip ölmesi üzerine Polonezköy'deki merkez mercek altına alındı. Dün bir açıklama yapan Sağlık Bakanlığı, zayıflama merkezinin ruhsatsız olduğunu bildirdi.

Yayınlanma: 09.09.2008 - 09:33
Abone Ol google-news

15 Şubat 2008’de yayımlanan yeni yönetmelikle zayıflama işlemleri sadece sağlık kuruluşlarında yapılabiliyor. Bu tarihten önceki yönetmeliğe göre güzellik merkezlerinde bir doktor kontrolünde ve bir diyetisyen eşliğinde bu işlem yapılabiliyordu. Ancak Muzaffer Kuşhan’ın ne güzellik merkezi ne de sağlık kuruluşu ruhsatı var. Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Öner Odabaş , “Bildiğimiz kadarıyla tesisin sadece yataklı konaklama tesisi ruhsatı var. Güzellik merkezi için bir müracaat yapılmış. Ancak evrak eksiklikleri İl Sağlık Müdürlüğümüzden bildirilmiş ve ondan sonra tekrar bir müracaat olmamış” dedi.

 ‘Faaliyete devam edin’ dediler

Vatan Gazetesi'nden alınan habere göre, Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasından sonra konuşan Muzaffer Kuşhan kendisini şöyle savundu: “Biz Beykoz Sağlık Grup Başkanlığı, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne bir buçuk yıl önce başvurumuzu yaptık. Devamlı bir şekilde ’Siz faaliyetinize böyle devam edin, biz Sağlık Bakanlığı’ndan soracağız. Ne olacak, ne olmayacak bakacağız’ denildi.”

Hastane ruhsatı iptal edilmiş

Polonezköy’deki merkez, 1994 yılında hastane ruhsatı alarak faaliyete başladı. Kuşhan, 2002 yılında kendi isteğiyle hastane ruhsatını iptal etti. 2002 yılından bir buçuk yıl önce Sağlık Müdürlüğü’ne yapılan başvuruya kadar herhangi bir ruhsat alınmadı. Kuşhan bu durumu şöyle açıklıyor: “Bu dönemde yönetmeliklere aykırı hiçbir durum yok. İki doktor olarak burada çalışmalarımızı sürdürdük. Bir doktor nasıl muayenehanesini açıp çalışabiliyorsa, biz de öyle yaptık. Sonra yeni yönetmelik çıkınca, buna uygun olarak evraklarımızı hazırlayıp bir buçuk yıl önce başvurumuzu yaptık. Başvurumuza şu ana kadar hiçbir olumlu ya da olumsuz cevap gelmedi.”

 Bakanlık soruşturma başlattı

Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili soruşturma başlattı. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın talimatıyla Teftiş Kurulu çalışmaya başladı. Kuşhan’ın kliniğinin jandarmadan aldığı belgeyle çalıştığı belirlendi. İstanbul Turizm İl Müdürlüğü kendilerinde Kuşhan’a ait bir konaklama tesisi kaydı bulunmadığını belirtti. Merkez’in bağlı bulunduğu Beykoz Belediyesi ise yıllar önce Jandarma tarafından alınan izni belediyenin devam ettirdiğini açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler