'Tarihimizi unutturmaya çalışanlar var'

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, 9 Eylülün sadece İstiklal Savaşı'nın kazanıldığı gün değil, aynı zamanda modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu gün olduğunu söyledi. Sezer "Bu tarihle gurur duyuyoruz. Tarihimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Çünkü bize tarihimizi unutturmaya çalışanlar var.'' dedi.

Yayınlanma: 09.09.2008 - 10:47
Abone Ol google-news

İstiklal Savaşı'nın kazanıldığı gün olan 9 Eylül sebebiyle İzmir'e giden DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, 9 Eylül'ün hem İzmir'in hem de Türkiye'nin tarihinde önemli yeri bulunduğunu dile getirdi. Sezer sözlerini şöyle sürdürdü:
''9 Eylül, yalnızca İstiklal Savaşı'nı kazandığımız gün değil, aynı zamanda modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu gündür. 9 Eylül'ün sonuçları çok derindir, çok anlamlıdır. Çağdaş, laik devlet kurulmuş, halk egemenliğine dayanan Cumhuriyet getirilmiştir. 19 Mayıs 1919 sonrası başlayan ve 9 Eylül 1922'de sonuçlanan süreç, yalnızca savaş olarak düşünülmemiştir. Bu tarihle gurur duyuyoruz. Tarihimizi unutmayacağız, unutturmayacağız. Çünkü bize tarihimizi unutturmaya çalışanlar var.''
Sezer, İstiklal Savaşı sonrasında kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nde demokrasi, çağdaşlık ve barış severlik gibi olguların ön plana çıktığına işaret ederek, partilerinin de bu doğrultuda kurulmuş ve bu doğrultuda çalışan bir parti olduğunu ifade etti.
DSP kurucusu Bülent Ecevit'in, barışçıl yönüne de dikkat çeken Sezer, ''Merhum Ecevit, Cumhuriyet tarihinde savaş kararı alan tek başbakandır, ama o savaşın da adına 'barış harekatı' diyen bir barış sever liderdi.''

İftar yemeğine DSP İzmir milletvekilleri Harun Öztürk ve Recai Birgün de katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler