DTP Kongresi'nde PKK propagandası

DTP'nin 3. Olağan Kongresi'ne "Kürt Açılımı" damgasını vurdu. Kongreye atılan slogan ve açılan posterlere açılım mesajları yansırken, Türkçe ve Kürtçe sloganlar atıldı. Terörist başının posterlerinin de açıldığı kongre salonunda sık sık Öcalan lehine sloganlar atıldı.

Yayınlanma: 04.10.2009 - 12:30
Abone Ol google-news

Kongreye, sabahın erken saatlerinden itibaren binlerce DTP'li akın ederken, kongrenin yapıldığı salonun etrafında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Yerli ve yabancı çok sayıda davetlinin katıldığı kongreye sadece AKP'den temsilcinin katılması dikkat çekti.

Kongre salonu içi çeşitli illerden gelen partililerle dolarken, dışarıda ve çoğunluğu gençlerden oluşan kalabalık, Kürtça marşlar ve şarkılar eşliğinde halay çekti. "Eşitlik ve Özgürlük için Demokratik Çözüm" sloganıyla yapılan kongrenin gerçekleştirildiği salonda İstiklal Marşı okunmazken, kürsünün arkasına, parti flaması ve Türk bayrağı asıldı. Bu arada, yüzleri kapalı bazı kişiler, delegelerin bulunduğu bölümde terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterleri ve terör örgütünün renklerinin bulunduğu bez parçaları açtı. Salondakiler bu sırada terör örgütü elebaşı lehine Kürtçe slogan attı.

Kongre salonuna birlikte giren genel başkanı adayı Ahmet Türk ve Eşbaşkan Emine Ayna, partililer tarafından, "PKK halktır halk burada", "Biji serok Apo", "Kürt halkını yaratan PKK'ye Öcalanlar..." sloganlarıyla karşılandılar.

Aynı kişiler, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk salona girdikten sonra sahneye çıkarak, tekrar poster açtı. Kongre sunucusu, "sahne sağlam olmadığı için tehlike yaratabileceği" gerekçesiyle bu kişilerin sahneden inmelerini istedi. Bu kişiler daha sonra kongrenin yapıldığı salondan çıkarıldı.

Açılım sloganları

DTP'nin Kongresi'ne de açılım damgasını vurdu. Özellikle kadınların yerel kıyafetleriyle katıldığı salonun tavanı gökkuşağı renkleriyle donatıldı. Kongre salonuna asılan açılım mesajlı; "Gün daha fazla birlik daha fazla mücadele günüdür", " Çözüm operasyonlarda değil diyalog ve barışta", "Eşit özgür yurttaşla demokratik topluma", "Yol haritasını istiyoruz", "Demokratik Türkiye için demokratik özerklik", "33 Kurşun Katliamını unutmayacağız", "İçi boş açılımlara son" ile DTP Kadın Meclisi'nin "Demokratik yönetim siyaseti ile örgütlenelim özgürlük hedefini büyütelim", "Nasnameyek azad rêberê azad welatek azad" ve YDG'nin "Onurlu birlikteliğin yol haritasını selamlıyoruz" yazılı pankartlar yer aldı.

Çok sayıda yabancı davetlinin de katıldığı kongreye Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan da katıldı. Mehmet Öcalan'ın salona girişi sırasında kitle slogan ve zılgıtlarla karşıladı.

Kongreye ayrıca Demokratik Toplum Kongresi Dönem Sözcüsü Hatip Dicle, ÖDP merkez yöneticisi Hakan Tahmaz, AKP Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan, İHD eski Genel Başkanı Yusuf Alataş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Yazar Fikret Başkaya, Avrupa Parlamentosu PM Üyesi Feleknas Uca, Baydemir'in gelişi sırasında kitle yoğun bir ilgi gösterirken, Baydemir, "Kürdistan seninle gurur duyuyor" sloganıyla karşılandı.

Kongreye yurtdışından Yunanistan PASOK, Bulgaristan Sosyalist Partisi, İsveç Sol Partisi, KKTC'den Cumhuriyetçi Türk Partisi, Yeni Kıbrıs Partisi, Almanya Sol Partisi, İspanya Sosyalist İşçi Partisi, İspanya BASK bölgesinden Aralar Partisi ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu temsilcileri ile Japonya, Belçika, ABD, Avusturya, Birleşik Krallık Büyükelçilikleri temsilcileri katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler