Gazetelerde bugün

Cumhuriyet Gazetesi, 'Yasayla önünü açtılar' manşetiyle Deniz Feneri Derneği'nin kamu yararına çalışan dernek kılıfına nasıl sokulduğunu okuyucularına aktarıyor. Milliyet Gazetesi, Frankfurt'ta görülen Deniz Feneri davasının ayrıntılarını manşetten verirken, Akşam Gazetesi manşetine Org. İlker Başbuğ'un akreditasyon listesini taşıdı.

Yayınlanma: 10.09.2008 - 07:15
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Yasayla önünü açtılar

AKP iktidara gelir gelmez Deniz Feneri Derneği'nin kamu yararına çalışan derneklerden sayılması için Danıştay'a başvurdu. Danıştay, bu istemi ve 2004'teki aynı yöndeki başvuruyu reddetti. Hükümet derneğin önünü açmak için Dernekler Yasası'nı değiştirdi. Kamuya yararlı dernek konumu verme yetkisi Danıştay'dan alınıp Bakanlar Kurulu'na verildi. AKP, ayrıca derneğe izin almadan yardım toplayabilme olanağı sağladı. 

 

HÜRRİYET

Dikta heveslisi

Başbakan Erdoğan'ı sert bir dille eleştiren MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Türkiye yolsuzluğu, kanunsuzluğu hak ve imtiyaz oalrak gören böyle lekeli bir iktidarca hiç yönetilmedi. Diktatörlük hevesleri hiç bu kadar gemi azıya almadı" dedi.

 

MİLLİYET

Duruşmada ilginç diyalog

Deniz Feneri e.V'nin dünkü duruşmasında Gürhan'ın avukatı, Erdoğan'ın para aldığı iddiasının yalan olduğunun tutanağa geçmesini istedi; hakim, "Başbakan'ın vekilisiniz heralde..." dedi.

 

RADİKAL

Deniz Feneri'ndeki isimler tanıdık çıktı

Dosyada adları olan Karaman, Karahan ve Çelik gibi isimler, Türkiye'deki İSMEK ihalesi sırasında çok tartışılan şirketlerin ortak ya da yöneticileriydi.

 

TERCÜMAN

Fener kararttı

Deniz Feneri davasıyla başlayan, Başbakan ve Aydın Doğan arasında devam eden büyük kavga, Türkiye'nin önemli konularını gölgede bıraktı.

 

AKŞAM

Yasak listesi delindi

Görevine sürpriz hamlelerle başlayan Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ, 28 Şubat yasaklarına da ilk müdahaleyi yaptı... 11 yıldır akredite olmayan Yeni Şafak ve sonradan veto yiyen Star'a af çıktı.

 

POSTA

Öldürdüğü kocasının cesediyle 9 ay yaşadı

Fatma Sungur başka kadınlarla ilişki kurduğu için kocasını öldürdü ve cesedini 9 ay boyunca banyo küvetinde sakladı. Bu süre içinde kokmasın diye kocasının cesedini her gün çamaşır suyuyla yıkadı.

 

VATAN 

Diyet uzmanı bile değilmiş

19 yaşındaki Dila Kurt'un ölümü büyük bir sağlık sıkandalına dönüştü. Şimdi de Kuşhan'ın 'kaçak' kliniğinde, kendisi dahil tek bir diyetisyen bulunmadığı ortaya çıktı.

 

STAR

Çifte yalanlama

Frankfurt Mahkemesi'ndeki Deniz Feneri e.V. davasında zanlı "yardım parasını Başbakan'a gönderdik" demediği, "Türk hükümeti baskı yapıyor" ifadesinin kendisine ait olmadığını mahkemede açıkladı.

 

SABAH

Kuşhan diyetine kendi inanmadı

Zayıflaam kampında Dila Kut adlı genç kızın ölmesiyle diyetleri eleştirilen Dr. Muzaffer Kuşhan'ın iki kez yağ aldırdığı ortaya çıktı.

 

YENİ ŞAFAK

Üç kağıttan 72 trilyon

Doğan Yayın Holding'in İngiltere'de kurduğu tabela şirketlerinden aldığı kağıdı, grubun halka açık şirketlerine satarak 60 milyon dolarlık vurgun yaptığı ortaya çıktı.

 

ZAMAN

Savcı Öz görevini yapıyor 'soruşturma' haberlerini yadırgadım

Adalet Bakanlığı'nın başvuruları dikkate alıp başlattığı incelemenin 'Savcı Zekeriya Öz'e soruşturma' başlığıyla verilmesi, Mehmet Ali Şahin'i kızdırdı. Savcının görevini yaptığını vurgulayan bakan, "Sanki suçluymuş gibi gösteriliyor. Bunu yadırgadım." dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler