'Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkılmaz'

Avrupa'nın önde gelen liberallerinden AP Liberal Grubu eski Başkanı Graham Watson, "Liberal bir düşüncenin Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkması savunduğu anlayışla zaten ters düşer" dedi.

Yayınlanma: 05.10.2009 - 09:08
Abone Ol google-news

Almanya'daki seçimlerin ardından Hristiyan Demokratlar ile koalisyon hükümeti kurması beklenen Liberal Parti, Türkiye'nin AB üyeliğine ilişkin net bir tutumunu ortaya koymazken, Avrupa'nın önde gelen liberallerinden AP Liberal Grubu eski Başkanı Graham Watson, Alman Liberallerin seçim öncesi Türkiye'nin AB üyeliğini desteklediklerini kendisine söylediklerini söyledi. Watson, "Alman Liberallerin Türkiye'nin AB üyeliğine karşı olmaları sürpriz olur. Böyle bir gelişme beni şaşırtır" şeklinde konuştu.

ABHaber'in, "Alman Liberallerin Türkiye'nin AB üyeliği konusunda bir türlü net olamaması hangi Liberal düşünceyle açıklanabilir" sorusunu yanıtlayan Watson, "Almanya'daki seçimler öncesi Berlin'e gittiklerini, Alman Liberaller ile Türkiye konusunu da konuştuklarını" belirterek şunları söyledi: "Onlar Türkiye'nin AB üyeliğini destekliyorlar. Görüşlerinin çok çabuk değiştiğini tahmin etmiyorum. Bizlere Berlin'de söyledikleri açıkça Türkiye'nin AB üyeliğini destekliyoruz oldu."

 

'Türkiye AB'ye girecek'

Graham Watson, "Liberal bir düşüncenin Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkması savunduğu anlayışla zaten ters düşer. Ben Avrupa'daki Liberallerin Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkacaklarına inanmıyorum. Tam tersine destekliyorlar. Ama size şunu söyleyeyim. Ne yapılırsa yapılsın. Şu veya bu AB lideri karşı çıksın Türkiye AB üyesi olacak. Dünya değişti herkesin artık gelişmelere ayak uydurması gerekiyor" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler