Yurttan kısa kısa

Diyarbakır'da 34 gün önce bakkala gitmek için evden çıkan 8 yaşındaki Leyla Baykuşak'tan hala haber alınmazken, polis kızın bulunması için özel ekip oluşturdu. İşte yurtta yaşanan önemli olaylar...

Yayınlanma: 08.10.2009 - 16:59
Abone Ol google-news

 

Kaçak kömür ocağı işletildi iddiası

Zonguldak'ta kaçak kömür ocağı işlettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 8 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. kentin çeşitli mahallelerinde özel kömür işletmelerine ait sahada, 8 maden ocağı açarak yasa dışı kömür üretimi yaptıkları iddia edilen B.C, H.T, S.G, E.D, T.K, S.Y, H.E, ve E.G, bir ihbarı değerlendiren polis ekiplerince yakalandı. Maden ocaklarını mühürleyen polis ekipleri, söz konusu kişileri sorgularının ardından adliyeye sevk etti. Zanlılar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

Yenişehir'de traktör devrildi: 1 ölü

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde, traktörün devrilmesi sonucu 1 kişi öldü. Alınan bilgiye göre, Terziler köyünde H.Ç yönetimindeki traktör, kontrolden çıkarak devrildi. Traktörün altında kalan H.Ç, olay yerinde hayatını kaybetti.
 

Eskişehir'de silahlı saldırı

Eskişehir'de silahlı saldırıya uğrayan kişinin, satmak istediği tabancayı kontrol eden alıcının elinde silahın ateş alması sonucu yaralandığı bildirildi. C.G. (32) dün gece tabanca satın almak için G.U'nun (51) Emek Mahallesi'ndeki iş yerine gitti. C.G. ruhsatsız silahı kontrol ettiği sırada tabanca ateş aldı ve G.U. kolundan yaralandı. G.U, Eskişehir Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Gözaltına alınan C.G, sorgusunun ardından ''ateşli silahla adam yaralama'' suçundan adliyeye sevk edildi.


Kocası tarafından yaralanan kadın 3 gün eve hapsedildi

Çorum'un İskilip ilçesine bağlı Karaburun köyünde Antika İ. (27), kocası Mahmut İ.(40) tarafından bıçakla yaralandıktan sonra eve hapsedildiğini iddia ederek, güvenlik güçlerine başvurdu. Kocasının alışveriş için il merkezine gitmesini fırsat bilerek evden kaçarak Jandarmaya sığındığı belirtilen Antika İ, İskilip Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


İnşaattan düşen bir kişi ağır yaralandı

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, inşaattan düşen kişi ağır yaralandı. Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bir inşaatın ikinci katındaki kalıpları söken Bilal K. (52), dengesini kaybederek düştü. Ağır yaralanan Bilal K, Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
 

Eczacılık yapan kadın ölü bulundu

Manisa'da, 20 yıldır eczacılık yapan bir kadın evinde ölü bulundu. Eczacı Filiz Kökyazıcı'nın (45) telefonlara cevap vermemesi üzerine yakınları, kadının Uncubozköy Mahallesi'ndeki evine gitti. Eve gelenler arasında yer alan 29. Bölge Manisa Eczacı Odası Başkanı Meliha Can, gazetecilere, Kökyazıcı'nın aşırı dozda uyku ve kalp ilacı alarak yaşamına son verdiğini açıkladı. Can, ''Filiz Kökyazıcı, 2007 yılında da intihar teşebbüsünde bulunmuştu. Tüm eczacılar gibi onun da ekonomik sıkıntıları vardı'' dedi. Manisa'da iki dönem Belediye Meclis üyeliği de yapan Kökyazıcı'nın cesedi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.


13 yaşındaki çocuk bir haftadır kayıp

Edirne'nin Keşan ilçesinde bir haftadır kayıp olan çocuğun ailesi, çocuklarının bulunması için emniyet güçlerinden yardım istedi. Evinden 2 Ekim sabahı ayrılan Bayram Demirdöven'in (13) geri dönmemesi üzerine çevrede arama yapan ailesi, durumu polise bildirdi.

Özişgem'de hırsızlık

Mersin İl Özel İdaresi İş Geliştirme Merkezi'nde (ÖZİŞGEM) meydana gelen hırsızlıkla ilgili 3 kişinin tutuklandığı bildirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, 6 Ekimde Camişerif Mahallesi'nde bulunan merkeze giren ve bilgisayar çaldığı iddia edilen 6 zanlıdan 3'ü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Merkezden çalınan 15 bilgisayar kasası ile 2 dizüstü bilgisayar ve bir sinevizyon cihazı, zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada ele geçirildi.

Burdur'da esrar operasyonu

Burdur Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin yaptığı operasyon sonucu esrar alışverişi yaparken yakalanan 4 zanlıdan biri tutuklandı.
Esrar alışverişi yaparken yakalandıkları iddia edilen 4 kişiyle birlikte 22 gram esrar maddesi ele geçirildi. Sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edilen zanlılardan Mehmet Kareteke (23), esrar maddesini temin ettiği ve ticaretini yaptığı gerekçesiyle tutuklanırken, Y.U. (19), B.O. (19) ve M.Y. (21) tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.

 

Batman'da silahlı kavga: 2 yaralı

Batman'da meydana gelen silahlı kavgada 2 kişi yaralandı. Turgut Özal Bulvarı'ndaki bir iş yerinde iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü.
Silahların kullanıldığı kavgada Engin Eripek (35) ile Tahir İptaş (33) çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar, Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

 

Karataş'ta cinayet

Adana'nın Karataş ilçesine bağlı Sirkenli köyünde, tecavüz edilip iple boğulan küçük kızın cinayet zanlısı oldukları ve olaya karıştıkları iddia edilen sanıkların yargılanmalarına devam edildi. Mahkeme heyeti, tanık Hilal K'nin DNA incelemesine tabi tutulup, kan örneğinin Berivan K'nin vücudu ve tırnak aralarında bulunanlarla karşılaştırılmasına, ifadesinde geçen kişilerin tanık olarak çağrılmasına, mahkemeye getirilmelerine ve tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.


Ağabeyini öldüren kişi teslim oldu

Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesine bağlı Kenanbeyobası köyünde ağabeyini öldüren, yengesi ve yeğenini de yaraladıktan sonra kaçan Ahmet Pehlivanlı teslim oldu.


Kütahya'da kaybolu, cesedi Eskişehir'de bulundu

Kütahya'da yaklaşık 1,5 ay önce kaybolan 29 yaşındaki zihinsel engelli gencin cesedi, Eskişehir'de boş arazide bulundu. Araştırma sonucu, Eskişehir'de kullanılmayan bir kiremit fabrikasının arazisinde bulunan cesedin Cemil İpek'e ait olduğu belirlendi.

 

''Güneydoğu Anadolu Bölgesi TÜBİTAK Ar-Ge Günü''

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş, Türkiye'de son yıllarda bilimde önemli mesafeler alındığını belirtti. Prof. Dr. Yetiş, ''Güneydoğu Anadolu Bölgesi TÜBİTAK Ar-Ge Günü'' etkinliği öncesinde düzenlenen basın toplantıda, yaptığı konuşmada, bilim ve bilimsel çalışmaların önemine değinerek, bu konuda son yıllarda Türkiye'de iyi gelişmelerin yaşandığını söyledi.


Zonguldak'ta fuhuş iddiası

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, 3 yıl önce 16 yaşındaki genç kıza tecavüz ederek fuhşa zorladıkları gerekçesiyle yargılanan 9 kişiden 5'ine 17'şer yıl 6 ay, 2'sine 15'er yıl, 1'ine de 5 yıl hapis cezası verildi. Duruşma sürecinde yaşamını yitiren 1 kişiyle ilgili iddianame düşürüldü.


Kabolan kızı arama çalışmaları sürüyor

Diyarbakır'da 34 gün önce bakkala gitmek için evden çıkan 8 yaşındaki Leyla Baykuşak'tan hala haber alınmazken, polis kızın bulunması için özel ekip oluşturdu. Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Yenişehir ilçesine bağlı Benusen Mahallesi'ndeki evlerinden 34 gün önce bakkala gitmek için ayrılan ilköğretim okulu 2. sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Leyla Baykuşak'ın bulunması amacıyla yürütülen çalışmaların devam ettiği belirtildi.


Alanya'da vurgun yiyen turist öldü

Antalya'nın Alanya ilçesinde mağarada dalış yaparken vurgun yiyen Rus turist öldü.
Alınan bilgiye göre, tatil amacıyla Alanya'da bulunan Rus turist Eldar Shoydvlin (32), ''Acarlar'' adlı tekneyle Alanya Kalesi arkasında bulunan ve denizden girilen Fosforlu Mağara'da dalış yaptı. Aynı mağarada dalış yaptırmak için turist getiren ''Yeni Ay'' adlı teknedeki bir dalgıç, mağaranın dibine dalarak bir süre su altında kalan Rus turistin zor durumda olduğunu fark edip onu kurtarmak için aynı noktaya atladı. Rus turistin suda hareketsiz kaldığını gören dalgıç, Eldar Shoydvlin'i yüzeye çıkardı. Hemen tekneye alınan Rus turist, getirildiği Alanya iskelesinde hayatını kaybetti. Rus turistin vurgun yediği için öldüğü anlaşıldı.


Çubuk'ta fuhuş iddiası

Çubuk'ta ''küçük yaştaki erkek çocukları fuhşa zorladıkları'' iddia edilen ve düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 7 kişi, sağlık kontrolünün ardından Adliye'ye sevk edildi.
Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yaptığı operasyon kapsamında, ilçede faaliyet gösterdiği ileri sürülen fuhuş çetesinin üyeleri olduğu belirtilen 7 kişi, teknik takip sonucu, üç gün önce sabaha karşı yapılan operasyon sonucu yakalandı.
Onsekiz yaşından küçük A.A. ile Y.Ş. adlı erkek çocuklara tecavüz edip, daha sonra başkalarına pazarladıkları iddia edilen çete üyeleri, jandarmadaki işlemlerinden sonra sağlık kontrolünden geçirildi. Söz konusu kişiler, Çubuk Adliyesi'ne sevk edildi.


Maaşını alamayan işçiler isyan etti

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, Gençlik ve Kültür Merkezi'nin inşaatında çalışan 20 işçi, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle inşaat şantiyesinde bulunan eşyaları yakıp, camları kırdı. Olay yerine gelen polisler, 20 işçiyi ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürdü.
İşçiler, ifadelerinde, inşaat ihalesini alan firmanın bir başka firmaya işleri devrettiğini, bu nedenle yaklaşık 8 aydır maaşlarını alamadıklarını iddia etti. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler