Afrikalı kadınlar için yardım çağrısı

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Afrika'daki savaşlarda cinsel şiddet mağduru 1 milyon 700 bin kadına yardım için üç yıl içinde 14 milyon dolara ihtiyaç olduğunu bildirdi. Toplanacak para Uganda, Kongo, Darfur ve Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki tecavüz kurbanı kadınların rehabilitasyonu için kullanılacak.

Yayınlanma: 10.09.2008 - 14:02
Abone Ol google-news

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin savaş kurbanları için kurduğu Güven Fonu tarafından, Uganda, Kongo, Darfur ve Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki savaşlarda tecavüz kurbanı kadınların rehabilitasyonu için özel yardım çağrısında bulunuldu. Fon, cinsel şiddet mağduru 1 milyon 700 bin kadına yardım için üç yıl içinde 14 milyon dolara ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Nobel barış ödüllü Güney Afrikalı Başpiskopos Desmond Tutu, tecavüzün savaşlarda toplumları yok etmek için bir silah haline geldiğini belirterek, kadınlar ile genç kızların savaşlar ve iç kargaşaların başlıca kurbanları olduğunu vurguladı.

Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından oluşturulan fonun faaliyete geçmesi için Danimarka 500 bin avro (700 bin dolar) bağış yapacağını açıklamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler