Aleviler 'Eşit yurttaşlık hakkı' için toplanıyor

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş, Alevilerin 8 Kasım'da "Ayrımcılığa karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı" için Kadıköy'de miting düzenleyeceklerini bildirdi.

Yayınlanma: 13.10.2009 - 08:45
Abone Ol google-news

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Fevzi Gümüş, 8 Kasım'da düzenlenecek olan  "Ayrımcılığa karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı" mitingiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamaya "Aleviler yıllardır ülkemizde Aydınlanmanın ve çağdaşlaşmanın öncü ve simge topluluğu olarak algılanmıştır" diyerek başladı.

Alevilerin son dönemde Amerikancılığın ve gericiliğin simgesi AKP iktidarına karşı mücadeleye yoğunlaşmış olduğunu belirten Gümüş, "İşsizler, yoksullar, gençler, kentsel dönüşüm mağdurları, kadınlar, su hakkı diyenler, barınma hakkı diyenler, sağlık hakkı, eğitim hakkı diyenler, insanca yaşama hakkı diyenler; zorunlu din derslerinden canı yananlar, Madımak Oteli’nin görüntüsünden vicdanı sızlayanlar yani bu ülkenin onurlu, aydınlık yüzlü insanları yan yana, omuz omuza olacak; AKP’nin gerici zihniyetine karşı mücadelenin gereği mitingine katılacaklar. O alandan yükselecek sesin, tüm yurt sathına yayılması, Pirsultancıların asli görevleri arasında yer alacak. Türkiye’nin eşitlik ve özgürlükten yana ilerici, demokrat, çağdaş güçleri 8 Kasım’da yeni bir mevzi daha kazanacak" dedi.

AKP'nin Alevilerin reddi ve inkarı çabası içinde olduğunu belirten ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun sunduğu rapora değinen Gümüş, asimilasyon çalışmalarının hızla devam ettiğini vurgulayarak, "Mitingin; AKP İktidarı tarafından Açılım adı altında yürütülen çalıştaylarda Alevilere hakaret edilmesinin, Alevilerin darbeciliğe meyilli gösterilmesinin, dahası 4. Alevi Çalıştay'nda Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun sunduğu raporda olduğu gibi "İHL’lere alevi kesimin çocuklarını da çekebilecek projeler geliştirilmeli", "(...)Alevi Dedelerinin yurtdışı hizmetleri ve hacc-umre ziyaretleri için kolaylıklar sağlanmalı, mevcut durumda Alevi köylerinde aktif olan camilere gönderilen imamların, liyakatlı ve iletişimi düzgün olmalarına özen gösterilmelidir" gibi her biri Alevileri biraz daha asimile etmeye, sünnileştirmeye yönelik yaklaşımlarının teşhir edildiği, asimilasyon çabasının boşa düşürüldüğü platform işlevi görecektir" tüm Alevileri ve destekçileri Kadıköy'e davet etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler