Emre'ye penaltı jesti

Krizler artık her ulusal maç öncesi alışık olduğumuz bir olay haline geldi. Belçika sınavı öncesi de takım kaptanıyla ilgili olarak 'karaktersiz' suçlaması polemik konusuydu. Ancak teknik direktör Fatih Terim, formda olsun ya da olmasın Emre Belözoğlu'ndan vazgeçmediğini dün bir kez daha gösterdi ve futbolcusunun arkasında olduğunu ispatladı.

Yayınlanma: 10.09.2008 - 20:16
Abone Ol google-news

Annesinin geçirdiği rahatsızlık sonrası kamptan ‘izin alarak’ ayrılan Emre dün takım arkadaşlarının jestiyle de karşılaştı. 74. dakikada kazanılan vuruşta ulusal futbolcular topu Kaptan’a verdi ve deneyimli isim penaltıyı gole çevirerek alkışlandı. Ulusal futbolcu gol sonrası sevincini hem topu hem de çimi öperek yaşadı.
Bu arada Emre ile Gökdeniz’in kavga ettiği şeklindeki haberler çeşitli yorumları da beraberinde getirdi. İddiaya göre; ikilinin arası Avrupa Şampiyonası’nda açıldı ve bu kamp döneminde otobüste telefonla konuşan Gökdeniz, Emre’nin sert tepkisiyle karşılaştı. Ağrıları geçen Gökdeniz’in sakatlık bahanesiyle kadro dışı alması ister istemez kafaları karıştırdı.

Terim sinirlendi

Ulusal Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim bir pozisyonda hakemin avantajı uygulamamasına tepki gösterdi. Bu sırada Belçika çalıştırıcısı
Vandereycken Terim’e el kol hareketleri yaptı. Bunun üzerine başarılı antrenörümüz Belçika yedek kulübesine doğru yöneldi. Araya giren 4. hakem ortamı sakinleştirdi.
Karşılaşmayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, siyasetçi Mehmet Ağar, eski Federasyon yöneticisi Mehmet Ali Aydınlar, F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Sıvasspor Başkanı
Mecnun Odyakmaz, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener yan yana izledi.

Taraftar tribünleri doldurdu

Avrupa 3.’sü apoletiyle ilk kez bir resmi maçta taraftarının karşısına çıkan Ulusal Futbol Takımı, taraftar desteğini arkasında buldu. Olaylı İsviçre maçından sonra ilk kez Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı’nda bir maça çıkan ulusalları yaklaşık 40 bin futbolsever destekledi. Boşlukların sponsorlara ayrılan bölümde olması dikkatlerden kaçmadı.
Bu arada Belçika’nın golünü kaydeden Wesley Sonck daha önce 2004 ve 2006 yıllarında oynanan iki hazırlık karşılaşmasında da Türkiye’ye filelerini havalandırmıştı.

Sakatlık derdi

Ulusal takımın önündeki en büyük engel olan sakatlıklar, Belçika karşısında da yakamızı bırakmadı. Gökdeniz ve Hakan Balta’nın sakatlıklar yüzünden kadroda çıkarılmasından son dakikaya kadar oynayıp oynamayacığı belirsiz olan Aurelio sahadaki yerini alamadı. Maçın başında girdiği ikili bir mücadelede sakatlanan Tuncay da maça devam edemedi ve birkaç dakika sonra yerini Halil’e bıraktı. Bu arada Denizlisporlu Çağlar Birinci ilk kez Ay-Yıldızlı formayı giydi. Ekibimiz maç öncesi saha ortasında kenetlenirken bir taraftar Tuncay’a çicek verdi.
İlk yarıda bir kişinin alana ‘laser’ tutması, uyarı anonsuna yol açtı. Golcü futbolcu Semih Şentürk, dün gece Adidas’ın özel hazırladığı metalik gümüş rengindeki ‘Silver Boot’u giydi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler