CHP MYK toplandı

CHP Merkez Yönetim Kurulu Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında toplandı. Ülke gündemindeki konuların ele alındığı toplantıda CHP Genel Başkanı Baykal ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ''Kürt Açlımı'' çalışmaları kapsamında bir araya gelmesine ilişkin süreç de değerlendirildi.

Yayınlanma: 14.10.2009 - 17:53
Abone Ol google-news

CHP Merkez Yönetim Kurulu toplandı. Toplantıda, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısındaki konuşmasından, ''görüşmenin gerçekleşeceği ve kameralarca kaydedilmesine itiraz edilmeyeceği'' izleniminin edinildiği değerlendirmesinde bulunuldu.
Kamera kaydının ''mutlaka yayınlanacağı'' anlamına gelmediğinin vurgulandığı toplantıda, bunun görüşmeye ''şeffaflık'' sağlayacağı görüşü vurgulandı.

Deniz Baykal'ın Başbakan Erdoğan'a gönderdiği cevap mektubunun gazetecilere dağıtılmasına ilişkin eleştirilerin de ele alındığı toplantıda, bunun ''nezaket kurallarına ya da teamüllere aykırı olmadığı'' görüşü dile getirildi.

Toplantıda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ''Kürt Açılımı'' sürecinde Baykal ve Erdoğan'ın görüşmesine yönelik sözleri de gündeme gelirken CHP'ye yönelik ''haksız bir suçlama'' yapıldığı ifade edildi.

CHP'nin konuya ilişkin görüş ve önerilerini sürecin başından bu yana kamuoyuyla paylaştığı belirtilerek, ''ulusal davalarda, ülke bütünlüğü konusunda hiç kimsenin CHP'ye ders verme hakkına sahip olmadığı, bu yaklaşım içinde olanların kendi politikalarını gözden geçirmeleri gerektiği'' görüşü dile getirildi.

CHP'nin konuya ''partiler arası bir olay olarak değil, ülke meselesi'' olarak yaklaştığı ve ''yanlış yapılmasını engellemeye yönelik çaba sarf ettiği'' vurgulandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler