Gazetecilere AB desteği

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin hazırladığı, ''Basın Akademisi Projesi'', Avrupa Birliği'nden 140 bin avro hibe alacak. Projeyle Batı Akdeniz Bölgesi'ndeki, iletişim fakültesi mezunu olmayan; en az lise mezunu 120 gazeteci, iletişim fakültesi akademisyenlerinden ders alacak.

Yayınlanma: 11.09.2008 - 10:32
Abone Ol google-news

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) ''alaylı gazetecileri eğitmek'' amacıyla hazırladığı, Antalya Basın Akademisi, Avrupa Birliği (AB) fonlarından 140 bin avro hibe alacak.

AGC'den yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Birliği ve Türkiye Arasındaki Sivil Toplum Diyaloğunun Geliştirilmesi Programı kapsamında Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin ''Basın Akademisi Antalya'' adlı proje başvurusunun AB tarafından kabul edildiği ve 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girdiği bildirildi.

Söz konusu program için AB tarafından fon sağlandığı ve programın AB Genel Sekreterliği'nce yürütüldüğü belirtilerek, projenin toplam bütçesinin 156 bin 40 avro olduğu, bütçenin 140 bin 436 avrosunun AB tarafından, 15 bin 604 avroluk kısmının AGC tarafından karşılandığı kaydedildi.

Projenin 30 Kasım 2009 tarihine kadar süreceği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
''Basın Akademisi Antalya projesinin öncelikli amacı, Batı Akdeniz Bölgesi'nde aktif olarak görev yapan, üniversitelerin iletişim bölümlerinden mezun olmamış ve en az lise mezunu 120 medya çalışanına eğitim vermektir. Eğitimler 30'ar kişilik 4 grup halinde, her grup için 38 saat olarak hazırlanmıştır. Medya mensuplarımızın yoğun iş tempolarına engel olmayacak şekilde hafta içi mesai saatleri dışında düzenlenecek eğitimler, proje iştirakçimiz olan Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesinin değerli öğretim üyeleri tarafından verilecektir. Eğitimlerin içeriği tamamen gazetecilik mesleğine yönelik hazırlanmıştır. Meslektaşlarımız temel iletişim, video, grafik tasarım, internet gazeteciliği, web tabanlı reklamcılık, gazetecilikte AB standartları gibi birçok konuda mesleki eğitim alacaklardır. İlk eğitimimiz Kasım ayında başlayacak.''

Proje kapsamında ''Bilgi ve Danışma Merkezi'' kurulduğu belirtilerek, ''Bu merkez ile amacımız, yerli ve yabancı medya mensuplarının alan çalışmalarında kaynak temin edebilecekleri, bölgeye ve Türkiye'ye yönelik haber almak ve yapmak istediklerinde destek alabilecekleri bir başvuru noktası oluşturmaktır'' denildi.

Projenin yabancı ortağının, AGC'nin kardeş kuruluşu Hollanda ''Press Now Gazeteciler Birliği'' olduğu, yerelde ise Antalya Basın Vakfı ve Antalya AB Çalışmalarını Destekleme Merkezi Derneği'nin proje çalışmalarına katkı verdiği bildirildi. Proje kapsamında seminerlerin de düzenleneceği kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler