'Başbakan Türkiye'yi yönetemeyecek halde'

DSP lideri Zeki Sezer'den Başbakan Erdoğan'a yönelik çarpıcı eleştiriler... Sezer, Erdoğan'ın Türkiye'yi yönetebilecek ruh sağlığına sahip olmadığını söyledi. "Deniz Feneri Davasına" ve Erdoğan - Aydın Doğan mücadelesine de değinen Sezer, Erdoğan'ın basın özgürlüğüne tahammül edemediğini de iddia etti.

Yayınlanma: 11.09.2008 - 11:24
Abone Ol google-news

DSP Genel Başkanı Sezer parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenledi ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin karışık bir süreçten geçtiğini belirten Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Zeki Sezer, Başbakan Erdoğan’ın ruh haline bakarak Türkiye’yi artık yönetemeyeceğinin ortaya çıktığını ileri sürdü ve toplumun büyük kesiminin de böyle düşündüğünü iddia etti. Almanya’da yaşayan yurttaşların inançları kullanılarak geçmişte holdingler kurulduğunu ve bunların batırıldığını hatırlatan Sezer, mağdur olan yurttaşların ise sorunlarının çözülmemesinden yakındı. Bu olaylar sonuçlanmadan Deniz Feneri yolsuzluğunun gündeme geldiğini belirten Sezer, Başbakan Erdoğan’ın bu olayın üstünü örtme telaşı içinde olduğunu iddia etti.

Sezer şunları söyledi: “Parasını kaptırmış, canı yananlara Almanya’da Başbakan o dönemde ‘Bana mı sorup para verdiniz’ demişti. Şimdi ona sorulmasa da onun adı belli yerlerde veya siyaset kurumunun adı belli yerlerde para toplamak için kullanılmış. Şimdi bu sorun henüz çözülmeden ortaya çıkmış olan Deniz Feneri konusu ortaya koydu ki, bu dönem AKP ile Türkiye’nin yönetildiği bu dönem yolsuzlukların da, baskının da, sansürün de en yoğun olarak uygulandığı dönem oldu.” Yaşanan son gelişmelerin Başbakan Erdoğan ve AKP için sonun başlangıcı olduğunu savunan Sezer, bu durumun AKP’lilere “ciddi bir travma” yaşattığını öne sürdü.

Başbakan Erdoğan’ın her konuşmasında demokrasiden söz ettiğini ifade eden Sezer, “Demokrasiye, demokrasinin kurallarına bu arada basın özgürlüğüne tahammül edemediğini her vesileyle ortaya koymuş oluyor” dedi.

Bizi izlemeye devam edin

Toplantıda DSP Lideri Sezer gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Sezer’e, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün DSP’ye katılacağı yönündeki haberler de hatırlatıldı. Sezer, zaman zaman Sarıgül’le görüştüklerini belirtirken, “Çokça katılım oluyor olacak. Sayın Tomonbay son derece önemli bir dönemeç. Şimdi isimleri konuşmam doğru olmaz. Türkiye’de siyasete katkı vermiş bir çok arkadaşımızla, bilim adamları, sivil toplumdan, toplumun her kesiminden, gençler ve kadınlarla görüşmeler içerisindeyiz. DSP’yi izlemeye devam etmek gerekir diye düşünüyorum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler