UNICEF'ten çocuk ölüm raporu

Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNİCEF), geçen yıl dünyada 5 yaş altında 9.2 milyon çocuğun öldüğünü bildirdi. Raporda, Batı ve orta Afrika bin doğumda 169 ölüm vakasıyla çocuk ölümlerinin en yüksek düzeyde görüldüğü bölgeler oldu, sanayileşmiş ülkelerde bu oranın binde 6 olduğu kaydedildi.

Yayınlanma: 12.09.2008 - 07:28
Abone Ol google-news

İngiliz The Lancet dergisinde, uluslararası Almatı konferansının 30. yıl dönümü dolayısıyla yayımlanan UNİCEF verilerinde, (Bin doğumda 93 ölüm vakasının olduğu) 1990 ile (Binde 68 ölüm vakasının meydana geldiği) 2007 yılları arasında dünya çapındaki çocuk ölümlerinde yüzde 27'lik bir azalma kaydedildiği, ancak bu rakamın, BM'nin 2015'e kadar belirlediği yüzde 67'lik azalma hedefine ulaşmak için halen yetersiz olduğu belirtildi.
1978'de düzenlenen Almatı konferansında, dünyadaki tüm insanların sağlığının iyileştirilmesi ve korunması için acil eylem gerektiği vurgulanmıştı.

UNİCEF, çocuk ölümlerinin azaltılması konusunda en çok ilerleme kaydeden ülkelerin Haiti, Eritre, Laos, Bangladeş, Bolivya, Nepal, Türkmenistan, Moğolistan, Botsvana ve Azerbaycan olduğunu belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler