Afganistan'da saldırı

Afganistan'da Taliban militanları bir Amerikan güvenlik şirketinin konvoyuna saldırı düzenledi, olayda 8 kişi öldü. Yetkililer, Ferah vilayetinin Bakva bölgesinde düzenlenen saldırıda 4 koruma görevlisi ve 4 sivilin öldüğünü kaydetti. Militanların, konvoyun bölgeden geçişi sırasında ağır makineli tüfeklerle ateş açtığı ve 4 aracın yandığı belirtildi.

Yayınlanma: 12.09.2008 - 07:48
Abone Ol google-news

Afganistan'da Taliban militanlarının bir Amerikan güvenlik şirketinin konvoyuna düzenlediği saldırıda 4'ü sivil 8 kişinin öldüğü bildirildi. Kandahar bölgesinde de dün yine bir güvenlik şirketi konvoyuna saldırı düzenlenmiş, 2 kişi ölmüştü.

Öte yandan; Afganistan'da ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin düzenlediği operasyonlarda 10'dan fazla militanın öldürüldüğü, 2 militanın yakalandığı açıklandı. Militanların, bombalı saldırılara karışan bir militan komutanına yönelik operasyonda öldürüldüğü belirtildi.

Koalisyon güçlerinden yapılan açıklamada; militanların, ülkenin kuzeyindeki Kapisa vilayetinin Tagab bölgesinde, bombalı saldırılara karışan bir militan komutanına yönelik operasyonda öldürüldüğü belirtildi.

Öte yandan; koalisyon güçlerinin ülkenin doğusunda Host vilayetinde, yönetime karşı savaşan yerel komutanlardan Celaleddin Hakkani'nin oğlu Siraj Hakkani'nin ağını hedef alan operasyonda da 2 militanı yakaladığı kaydedildi.

Yönetim geçen yıl Siraj Hakkani'nin yakalanması için 200 bin dolar ödül koymuştu. El Kaide ile yakın ilişkileri ve Taliban'la bağlantısı bulunan Hakkani, büyük saldırılardan sorumlu tutuluyor. Hakkani'nin Pakistan'da olduğu sanılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler