DTP'den geri adım yok!

DTP, Avrupa'dan gelecek PKK'lilerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamaya göre geri adım yok. İstanbul Valisi Muammer Güler ise sert konuştu: Asla izin vermeyiz.

Yayınlanma: 23.10.2009 - 10:17
Abone Ol google-news

Mahmur Kampı ve Kandil'den gelen 34 kişilik grubun ardından Avrupa'dan da bir grup PKK'li Türkiye'ye gelmeye hazırlanıyor.

PKK'li 15 kişilik grubun 28 Ekim'de Düsseldorf'tan İstanbul'a geleceği belirtiliyor. DTP, Avrupa'dan gelecek PKK'lilerle ilgili açıklama yaptı.

'PKK'lileri karşılama'yla ilgili Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan'ın ardından bugün açıklama yapan İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç başta olmak üzere DTP'ye tepkiler geldi. Ancak DTP hiçbirine kulak asmadı. Partiden yapılan açıklamaya göre geri adım yok.

Açıklama şöyle: "28 Ekim'de Avrupa'dan gelecek PKK'liler konvoyla ve mitingle karşılanacak."

Habur sınır kapısında karşılanan ve çok tartışılan 'PKK karşılama' görüntülerinin tekrar yaşanması bekleniyor.

 

"Asla izin vermeyiz''

İstanbul'daki Taksim Hyatt Regency Otel'de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İstanbul Valisi Muammer Güler de ''PKK'lileri karşılama törenlerinde yaşananların benzerinin istanbul'da yaşanmasına asla izin vermeyiz'' dedi.

 

DTP'den miting için başvuru yapılmadı

İstanbul Valisi Muammer Güler, Valilik'te düzenlenen basın toplantısında bir gazetecinin, ''DTP'nin miting için Valilik'ten izin alacağı yönünde açıklamalar var, izin verecek misiniz?'' sorusu üzerine Güler, ''Böyle bir müracaat olmadı. Sayın İçişleri Bakanı'mızın yaptığı toplantıda tüm soruların cevapları var. Bize böyle bir müracaat yapılmadı'' dedi.

DTP İstanbul İl Başkanı Mustafa Avcı, Avrupa'dan gelerek teslim olmaları beklenen terör örgütü PKK üyelerine ilişkin, ''Yurt dışından gelecek barış elçilerini düzenleyeceğimiz barış şöleniyle karşılayacağız'' açıklamasında bulunmuş ve Zeytinburnu'ndaki Kazlıçeşme Meydanı'nda şölen düzenlemek amacıyla İstanbul Valiliği'ne başvuracaklarını bildirmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler