Türkiye'de büyük 'Sinema' buluşması

Avrupa'nın en büyük sinema birliği UNIC'ın (International Union of Cinema) dönemsel toplantısı, Mars Entertainment Group'un ev sahipliğinde 28 Ekim'de Türkiye'de düzenlenecek.

Yayınlanma: 23.10.2009 - 17:20
Abone Ol google-news

Toplantının ana konuları arasında; sinema sektörünün geleceği, 3 boyutlu sinema, korsan film, dijital sinema ve film distribütörleri ile sinema sahiplerinin ilişkileri yer alacak.

Hollanda, Fransa, Avusturya, İngiltere, Danimarka, Norveç ve Türkiye'nin temsil edileceği toplantı, UNIC Başkanı Ad Westrate tarafından yönetilecek.

Toplantı öncesi Cinebonus G-Mall'da düzenlenen basın toplantısında UNIC Başkanı Ad Westrate ile Mars Entertainment Group CEO'su Muzaffer Yıldırım, Türkiye ve Avrupa'daki sinema sektörüyle ilgili bilgi verdi.

Yıldırım, geçen yıl 31 milyon olan Türkiye'deki bilet kesim sayısının bu yıl 38 milyona ulaştığını belirterek, Türk filmlerinin sinemalarda gösterilme oranının yüzde 20'den yüzde 50'ye çıktığını ve Yeşilçam'ın son yıllarda büyük bir dönüş yaptığını söyledi.

Türkiye'nin 3D'yi sinemalarına taşıyan 7. ülke olduğunu ifade eden Yıldırım, 3 yıl gibi kısa bir süre içinde 3D filmlerin evlerde yasal olarak izlenebilmesinin beklendiğini kaydetti.
Yıldırım, ''Evlerde, sinemalarda olduğu kadar büyük ekranlarda film izlenmesi mümkün değil, bu yüzden evlerde 3 boyutlu film gösterimleri bizi etkilemeyecek'' dedi.

Westrate de Avrupa'da dijital sinemaya geçen sinemaların devlet tarafından maddi anlamda desteklendiğini ve dijital sinemaya ilginin yüzde 10 oranında arttığını söyledi.

Westrate, ''Yeni filmlerin sayısı artınca, herkes filminin sezonda vizyona girmesini istiyor ve böylece film yapımcıları birbirlerini engelliyor. İyi film hep çalışır ve başarılı olur, ama kötü filmler sezonda gösterilse bile başarısız olur'' şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler