Domuz gribinde bilanço artıyor!

Alınan önlemlere rağmen domuz gribinde bilanço artmaya devam ediyor. Sakarya, Ağrı, Kayseri ve Adana'da domuz gribi virüsüne rastlanmasının ardından benzer bir haberde Van'dan geldi.

Yayınlanma: 26.10.2009 - 08:09
Abone Ol google-news

Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Valilik'te gazetecilere yaptığı açıklamada, Sakarya'da domuz gribine karşı gerekli önlemlerin alındığını belirtti.

Arifiye ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki bir çocukta H1N1 virüsü tespit edildiğini hatırlatan Atak, şöyle konuştu:

''Domuz gribi virüsü tespit edilen 12 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisinin tedavisi, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde sürdürülüyor. H1N1 teşhisi kondu.
İlimizde yaşayan 4 kişiden de kan örneği alınarak tahlil için İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'ne gönderildi. Domuz gribi olan 1 hastamız var, Kocaeli'nde tedavi altında. Gerekli önlemler alındı, korkulacak bir durum yok.''


Ağrı

Ağrı'da domuz gribi şüphesi ile hastaneye başvuran 11 kişinin 5'inde H1N1 virüsüne rastlanıldığı açıklandı.

Ağrı Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, değişik şikâyetlerle Ağrı Devlet Hastanesi'ne başvuran 11 kişinin 5'inde H1N1 virüsüne rastlanıldığı belirtilerek, bu hastalardan 2'sinin tedaviye olumlu yanıt vererek iyileştikleri, 3 hastanın ise Ağrı Devlet Hastanesi'nde tedavilerine devam edildiği ifade edildi. Açıklamada ayrıca, konu ile ilgili okulların tatil edilmeyeceği bildirilerek, önlemlerin artarak devam edeceği vurgulandı.

 

Adana

Adana'da domuz gribi şüphesiyle özel bir polikliniğe başvuran hastadan alınan kan örneğinin incelemesinin pozitif çıktığı bildirildi.

Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, hastanelerden gönderilen kan örneklerinin Ankara Hıfzıssıhha Enstitüsü'nde incelendiğini, günde ortalama 8-10 kan örneği gönderdiklerini, bugüne kadar bir vakanın pozitif çıktığını söyledi.

Domuz gribi şüphesiyle özel bir polikliniğe başvuran hastadan alınan kan örneğinin incelemesinde hastalık yönünden pozitif bulguya rastlandığını ifade eden Kemik, hasta ve ailesinin bilgilendirildiğini, gerekli önlemlerin alındığını kaydetti.
 

Kayseri

Erciyes Üniversitesi'nde okuyan bir öğrencide domuz gribi virüsüne rastlandı. Öğrenci ile temas eden iki kişi de şüphe üzerine tedavi altına alındı. Öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

ERÜ Enfeksiyon Kontrol Kurulu Başkanı Doç. Dr. Emine Alp, domuz gribi teşhisi konulan öğrencinin 30 arkadaşının 2'sinden şüphe üzerine örnek alınarak İl Sağlık Müdürlüğü'ne gönderildiğini söyledi.

Bu 2 kişinin de evlerinde tedavi altında bulunduğunu ifade eden Alp, sonuçlar alınana kadar tedavilerinin süreceğini kaydetti.

 

Van

Van’da domuz gribine yakalanan ve henüz adı konulmayan 1.5 aylık bebek, ambulans helikopter ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler