DİSK'ten DEÜ'ye ziyeret

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün; üniversitelerin, topluma işçi olma durumunda bulunduğunu söyledi. Füzün, "Toplum, vatandaşlarımızın yanı sıra sivil toplum örgütleri, sendikalar ve siyasi partileri de kapsıyor. Bu nedenle tüm sivil toplum kuruluşlarına ve fikir işbirliğine açığız'' dedi.

Yayınlanma: 12.09.2008 - 13:57
Abone Ol google-news

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün'e nezaket ziyaretinde bulundu. Prof. Dr. Füzün, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, üniversitelerin görevleri arasında, bilgi üretmek, donanımlı bireyler yetiştirmek, halka direkt hizmet sunmanın bulunduğunu bildirdi.

Üniversitelerin en önemli bileşeninin halka sunulan hizmet olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Füzün, ''Üniversiteler, topluma işçi olmak durumundadır. Toplum, vatandaşlarımızın yanı sıra sivil toplum örgütleri, sendikalar ve siyasi partileri de kapsıyor. Bu nedenle tüm sivil toplum kuruluşlarına ve fikir işbirliğine açığız'' dedi.

Türkiye'de, çalışanların sorunlarının uzun yıllardır devam ettiğini, insan istihdam eden bir kuruluş olarak çalışanlarının sorunları ile yakından ilgilendiklerini dile getiren Füzün, sözlerini şöyle sürdürdü:''DİSK Genel Başkanı Çelebi ile sorunların çözümü aşamasında neler yapabileceğimize ilişkin fikir alışverişinde bulunduk. Bu tip ilişkilerin devam etmesi gerekiyor. Türkiye'nin uzlaşıya ve barışa ihtiyacı var. Uzlaşı ve barış günümüzde yükselen değer. Tüm sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin bu anlayış içinde olması gerektiğine inanıyorum.''

 

DİSK Genel Başkanı Çelebi

DİSK Genel Başkanı Çelebi ise konuşmasında, yeni görevinden dolayı Prof. Dr. Füzün'ü tebrik ederek, ''Sevgili hocamızın seçim öncesi bildirgesini ve demokrat yaklaşımını biliyoruz. Bu tutumunu, bizim DEÜ'deki örgütlenme sürecimizde de göstermişti'' diye konuştu. Ziyaret kapsamında, sorunların çözümü aşamasında üniversiteler ile sendikaların işbirliğine ilişkin görüşme fırsatı bulduklarını vurgulayan Çelebi, ''Üniversitelerin özerk bir yapıya dönüştürülmesi konusunda taleplerimiz devam ediyor. Daha demokratik, özerk bir üniversitenin şekillenmesi konusundaki taleplerimiz geçerliliğini koruyor. Bu konuda yasal düzenlemeler yapılmalı'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler