Dezenfekte çalışmaları sürüyor

Mamak Belediyesi'nce ''domuz gribine'' yönelik alınan önlemler kapsamında personelin ortak kullanım alanları dezenfekte edildi.

Yayınlanma: 28.10.2009 - 08:41
Abone Ol google-news

Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, toplum sağlığını tehdit eden domuz gribine karşı personelini korumak ve bilinçlendirmek amacıyla bir dizi tedbir aldı.

Bu kapsamda belediye personelinin ortak kullanım alanları dezenfekte edilirken, çalışanlar internet aracılığıyla kurum içi haberleşmeyle ''domuz gribi'' konusunda bilgilendirildi. Ayrıca belediyenin çeşitli yerlerine uyarıcı nitelikte afişler asıldı.

Afişlerde, domuz gribinin üst solunum yoluyla geçen viral bir hastalık olduğu belirtilerek, hastalıktan korunma yöntemleri anlatıldı.

Hapşırma öksürme sırasında ağzın kesinlikle kağıt mendille kapatılması gerektiğine ve en etkili yöntem olan el temizliğine de özen gösterilmesine vurgu yapılan uyarılarda, belirtileri taşıyanların en yakın sağlık kuruluşuna başvurması istendi.

Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü yetkilileri, son günlerde ''domuz gribi'' vakalarının arttığını ve bunun da tedirginliğe yol açtığını belirterek, personelin konu hakkında bilinçlendirildiğini kaydetti.

Bulaşıcı hastalıkların yayılmasını engellemek ve personeli korumak amacıyla gerekli tedbirlerin alındığını belirten yetkililer, toplum sağlığı yönünden en önemli kuralın korunmak olduğunu, kişisel hijyene de dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.

 

Yuvalarda önlemler alınıyor

Domuz gribi nedeniyle Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürü Dr. İsmail Barış, ''Domuz Gribi Hastalığına Karşı Önlem Alınması'' konulu genelge yayımladı.

Barış'ın genelgesinde şunlar kaydedildi:
''Bulaşıcı (infeksiyon) hastalıklar genellikle ağız, burun, göz salgıları ve dışkı yoluyla bulaştığı için basit bazı genel hijyen kurallarına uyulması bu hastalıklardan korunmada çok önemlidir.

Kuruluşlarımızda, sağlıklı beslenme, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, enfekte kişilerin izolasyonu ve hijyen koşullarına dikkat edildiğinde, hizmet sunulan çocuk, genç, yaşlı, kadın ve özürlülerimizin enfeksiyon hastalıklarından korunması mümkün olacaktır.
Kuruluşlarımızda bakılan çocuk, genç yaşlı, kadın ve özürlülerimizin domuz gribine karşı korunması amacıyla ilinizdeki İl Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak gerekli tedbirlerin alınması hususunda gereğini arz ve rica ederim.''

 

İDO'da çalışmalara başladı

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'ye (İDO) bağlı deniz ulaşım araçlarında domuz gribi nedeniyle dezenfekte çalışması yapıldı.

Sirkeci Arabalı Vapur İskelesi'ndeki bir gemide yapılan çalışma sırasında basın mensuplarına açıklamada bulunan İDO İdari İşler Şefi Ahmet Özcan, İDO'nun rutin olarak her gün İstanbulluların ellerinin değdiği kapı kolları, tutamaçlar ve koltukların temizlendiğini belirtti. Özcan, ''İstanbullu bütün vatandaşlarımıza rahatlıkla deniz ulaşımını kullanmalarını tavsiye ediyoruz'' dedi.

Rutin olarak yapılan aylık ilaçlama çalışmalarının ''domuz gribi'' tehlikesinden sonra haftada bire indirildiğini anlatan Özcan, yapılan ilaçlama çalışmaları neticesinde ortamda var olan bakterilerin öldüğünü ve gelecek olan bakterilere karşı da daha etkili olduğunu bildirdi.

Dezenfekte çalışmalarında 360 personelin görev aldığını ifade eden Özcan, ''İlaçlamalarımız maliyeti de biraz arttırmış oldu. Bir iken 4 oldu. Ancak bu krizi atlatana kadar bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz'' diye konuştu.

Vapur ve feribotların sefer araları ve gün sonunda rutin temizleme çalışmalarının zaten yapıldığını aktaran Özcan, ''İstanbullular, gönül rahatlığıyla deniz otobüslerimizi, gemilerimizi, vapurlarımızı kullanabilir. Bu yönde bir sıkıntımız yok'' dedi.

Özcan, ilaçlama ve temizleme çalışmalarının solüsyon desteğiyle turnike kolları, akbil okutma ve jeton alma noktaları, koltuklara, tutamaçlar dahil yolcuların temas ettiği bütün bölgelerde yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler