Liderlerden 29 Ekim mesajları

Siyasi parti liderleri, Cumhuriyetin 86. kuruluş yıldönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 28.10.2009 - 15:38
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyetin 86. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında, bugün Cumhuriyetin ilan edilişinin 86. yıldönümünü, milletçe aynı duygu birliği ve gururla kutlamanın heyecan ve coşkusu içerisinde olunduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Bu heyecan ve coşku, duygu birliğimizi daha da derinleştirdiğimizin, ortak bağlarımızı daha da güçlendirdiğimizin, milletimizin hiç bir ferdini dışarıda bırakmadan birbirimize ve Cumhuriyetimize en üst düzeyde sadakatimizin anlamlı bir tezahürüdür. Atatürk'ün 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyet değerlerimiz etrafında her geçen gün daha güçlü bir şekilde kenetleniyoruz. Bizi tek millet olarak; tek devlet, tek bayrak, tek vatanda birleştiren yüksek değerlerimizi daha gür bir sesle yüceltiyoruz" dedi.
Her zaman olduğu gibi bu anlamlı günde de, kardeş kavgası çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına milletçe tek yürek olarak bir kez daha en güzel cevabın verildiğini ifade eden Başbakan Erdoğan'ın mesajı şöyle:
"Bu duygu birliğini koruduğumuz, kışkırtma ve tahrikler karşısında birbirimizden şüphe duymak yerine birbirimize daha sıkı kenetlendiğimiz sürece şer ve nifak odakları asla amacına ulaşamayacaktır. Ne mutlu bize ki, etnik kökeni, inancı, yaşama biçimi ne olursa olsun her bir vatandaşımız devletine, milletine, bayrağına, vatanına ve cumhuriyet değerlerine sadakatle bağlıdır.Unutmamalıyız ki biz, en zor zamanlarında bile dünyaya sadakat ve vatanseverliğin eşsiz örneklerini göstererek bugünlere gelmiş büyük bir milletiz.
Bana göre hiç şüphesiz, Cumhuriyetimizin en büyük başarısı da milletimizin bütün fertlerini vatandaşlık temelinde birleştirmiş olmasıdır.
Milletçe barış ve kardeşliğin sesini daha da yükselttiğimiz bugünlerde asla unutmayacağımız aziz şehitlerimizin acılarını, kahraman gazilerimizin fedakârlıklarını da yüreğimizde hissediyoruz.


"Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşayacak"

Bu vesileyle bir kez daha ilan etmek istiyorum ki, birlik ve beraberliğimize kast eden şer ve nifak odaklarına karşı mücadelemiz, işte bu sağlam zemin üzerinde inanç ve kararlılıkla devam edecektir.
Unutmamalıyız ki yokluk ve imkânsızlıklar içinde bile umutsuzluğa kapılmayan aziz milletimiz, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü Kurtuluş Savaşını zaferle neticelendirmiştir.
Bu eşsiz zafer üzerinde yükselen Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşayacaktır.
Devraldığımız bu değerli mirası aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirerek Türkiye'yi, muasır medeniyetlerin ötesine taşımaya kararlıyız. Cumhuriyetimizin kuruluş ideali olan bu hedefe bugün her zamankinden daha yakınız.
Birlik ve beraberlik içerisinde, Cumhuriyetimizi bütün değer ve kurumlarıyla özümsemiş olan milletimiz, Türkiye'yi çağdaş dünya devletleri içinde hak ettiği saygın konuma yükseltmek için gerekli olan iradeyi her zaman ortaya koymuştur.
Etrafımızda yaşanan bütün olumsuz gelişmelere, küresel ekonomik krizlere rağmen, bugün Türkiye Cumhuriyeti, demokratik gelişme ve ekonomik kalkınmasını birlikte sağlayarak bölgesine istikrar ve refah ihraç eden bir ülke haline gelmiştir. Şüphesiz bunda, son yıllarda yakalanan siyasi ve ekonomik istikrarın büyük payı vardır.
Milletçe, bu güven ve istikrar ortamını koruyarak birlik ve bütünlüğümüze, barış ve kardeşliğimize sahip çıkacak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz.
İnanıyorum ki bundan sonra da, Cumhuriyetimizin çağdaşlaşma hedefleri doğrultusunda çok daha büyük mesafeler kat edecek, çok daha büyük başarılarla Cumhuriyetimizi taçlandıracağız.
Bizi aydınlık geleceğimize taşıyan bu inançla, Cumhuriyetimizin 86. kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.
Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, aziz vatandaşlarımı sevgiyle selamlıyorum."

 

Deniz Baykal: Cumhuriyet ile Demokrasi bir arada yaşayacak

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhuriyet Bayramı mesajında "86 yıllık Cumhuriyetimiz dost düşman herkese gösterdik ki, laiklikle İslamiyet'i bir arada, barış içinde yaşatan, toplumsal hayatta uygulayan Türkiye Cumhuriyeti, cumhuriyet ile demokrasiyi de yaşatmıştır, yaşatacaktır" dedi.

Baykal, Cumhuriyet Bayramı'nın 86. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Cumhuriyetin 86. yılını gururla, mutlulukla ve heyecanla kutladıklarını belirten Baykal, "Bu mutluluğumuzun, heyecanımızın, gururumuzun nedeni, Cumhuriyetimize, ulusal birliğimize ve toprak bütünlüğümüze yönelik, içten ve dıştan tehditlere, saldırılara milletimizin kararlılıkla karşı çıkması ve korumasıdır. Milletimizin Laik cumhuriyetimiz, ulusal birliğimiz ve toprak bütünlüğümüz konusundaki duyarlılığıdır" dedi.

Bu duyarlılık ve kararlılığın cumhuriyetle demokrasiyi karşı karşıya getirme, birbirinin karşıtı gibi gösterme, milleti ayrıştırma oyununu da bozduğunu vurgulayan Baykal, "Bütün açıklığıyla ortaya çıkmıştır ki, demokrasinin olanaklarını cumhuriyeti tahrip etmek, cumhuriyetin temellerini zayıflatmak, laik cumhuriyetin kazanımlarını ortadan kaldırmak için kullanmak isteyenler emellerine ulaşamamışlardır, ulaşamayacaklardır" dedi.

Baykal, mesajında şunları kaydetti: "Ayrıca, 86 yıllık Cumhuriyetimiz dost düşman herkese gösterdik ki, laiklikle İslamiyet'i bir arada, barış içinde yaşatan, toplumsal hayatta uygulayan Türkiye Cumhuriyeti, cumhuriyet ile demokrasiyi de yaşatmıştır, yaşatacaktır.
Bu mutlu, coşkulu günümüzde başta, toplumu, tarihi değiştiren, yenileyen dünyanın en iddialı projelerinden biri olan Cumhuriyet projesinin mimarı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah ve mücadele arkadaşlarını şükranla anıyor, şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum."

 

 

Devlet Bahçeli: Cumhuriyeti yıkmaya, başına numara vermeye kimsenin gücü yetmeyecek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Bayramı mesajında "Rakamlarla Cumhuriyet kurulacağını düşünebilecek kadar basiretini kaybedenlerin, toplumun kabul ettiği en temel müşterek kavramların savunma hattında Cumhuriyet'i sulandırarak yıkım emellerini hayata geçirmeye çalışanların varlığının" herkesin malumu olduğunu savunarak "Bu güruhun sinsi faaliyetleri ne denli yoğun olursa olsun, tehdit süslü kavramlarla ne kadar yakına gelirse gelsin; Cumhuriyetimizi yıkmaya, sıfatlandırmaya, başına numara vermeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir" dedi.

Bahçeli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Türk milletinin, kendisini sömürge yapmak isteyen işgalcilere karşı verdiği mücadeleyle bağımsızlığını elde ettiğini, kendi geleceği hakkında tek söz ve yetkinin yine kendisinde olacağına dair kararlılığını dünyaya gösterdiğini belirten Bahçeli, 'bu muhteşem mücadele' sonucunda Cumhuriyet'in ilan edildiğini kaydetti.

Tarihe mal olan bu muazzam milli iradenin 86. yıldönümünü hiç olmadığı kadar endişeli ve dört bir koldan sürdürülen tahriklerle karşılamış bulunduklarını ifade eden Bahçeli, "Nitekim modern çağın kolektif bilincinin ve son iki yüz yıla damgasını vuran devlet yapısının bir türü olan Cumhuriyetimiz, temelinden tahrip edilmek istenmektedir. Dün Cumhuriyet'in ilanına giden aşamalarda; milli mücadelenin karşısında durarak iktidara sahip olanların gaflet, dalâlet ve hatta hıyanetinin aynısına bugün de şahit olunmaktadır. Cumhuriyet'in kurucu ve vazgeçilmez bütün değerleri meta haline getirilerek değersizleştirilmeye çalışılmaktadır" dedi.

Bozguncu ve ayrılıkçı taleplerin, sorumluluk mertebesinde bulunanlar tarafından hoş görüldüğünü ve bu durumun Cumhuriyet'in tahribine yol açtığını savunan Bahçeli, "Bir tarafta Cumhuriyet'i muhafaza etmek için kendisini feda eden vatanseverlere gösterilen vefasızlık, öbür tarafta Cumhuriyet'i yıkmak için güç birliği etmiş hainlerin alkışlarla karşılanması asla unutulacak ve affedilecek türden bir kusur değildir" görüşüne yer verdi.

"Milletimize olan inanç ve bağlılıklarında tarihsel sorunu olanlar, ellerine geçen ilk fırsatta Türk milletinin dağılıp, parçalanmasına yol açacak yıkım ortamını inşa etmekten geri durmamışlardır" diyen Bahçeli, milli mücadelenin her safhasında; sahip olunan manevî kuvvet ve direncin yegâne kaynağının Türk Milletinin hayatîliğine ve ebedîliğine olan inanç olduğunun unutulmamasını istedi. Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti'nin istikbalini kurtarmak ve hür yaşamak isteyen milletin doğrudan doğruya ruhundan doğan bir devlettir olduğunu ifade ederek "Türk Milletinin bağımsızlığını ve haysiyetini koruma esaslarının somutlaşıp ilam edildiği Cumhuriyet'in sonsuza kadar var olması her vatan evladının görevi ve amacı olmalıdır" dedi.

Bahçeli, mesajında şunları kaydetti:
"29 Ekim 1923 tarihinde alınan son ve kesin milli kararla; Türk milletinin bundan sonra hiç kimsenin tutsağı olmayacağı, mukadderatına kendisinin hâkim olacağı, geçmişte olduğu gibi gelecekte de tam bağımsız yaşayacağı tereddüde mahal bırakmayacak bir biçimde açıklanmıştır.
Ancak, kudretini Türk milletinin birliğinden alan Cumhuriyet'in devamlılığına yönelik tahammülsüzlükler, ihanet odakları tarafından ısrarla devam ettirildiği bugünkü zaman diliminde bir vakıa haline gelmiştir.
Rakamlarla Cumhuriyet kurulacağını düşünebilecek kadar basiretini kaybedenlerin, toplumun kabul ettiği en temel müşterek kavramların savunma hattında Cumhuriyet'i sulandırarak yıkım emellerini hayata geçirmeye çalışanların varlığı hepimizin malumudur.
Bilinmelidir ki Türk milleti kurgulanan oyunun, meşum niyetin farkındadır.
Bu güruhun sinsi faaliyetleri ne denli yoğun olursa olsun, tehdit süslü kavramlarla ne kadar yakına gelirse gelsin; Cumhuriyetimizi yıkmaya, sıfatlandırmaya, başına numara vermeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir.
Türk milleti bu tuzakları bozacak cesaret ve azme ziyadesiyle sahiptir. Son günlerdeki milli heyecan ve uyanış bunun en bariz kanıtıdır.
Aziz milletimizin birliğinden ve beraberliğinden rahatsızlık duyanlara en anlamlı karşılık öncelikle, asırlardan beri katıksızlaşan kardeşlik hukukuna sahip çıkmakla gösterilebilecektir.
Bu çok anlamlı tarihin yıldönümünde, büyük ve necip milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün kurucu kahramanları ve şehitlerimizi şükran, minnetle anıyor, hepsine Yüce Allah'tan rahmet diliyorum."



Anavatan Partisi


Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, yedi düvele meydan okunarak verilen kurtuluş mücadelesinin taçlandığı gün olan 29 Ekim 1923'ün, esir alınmak istenen bir milletin isterse neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermesi bakımından anlamlı bir gün olduğunu kaydetti.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, Cumhuriyetin kuruluşunun 86. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda "Cumhuriyet hiç şüphesiz onun değerini bilenlerin omuzları üzerinde yükselecektir" değerlendirmesinde bulundu. Uzun mesajında şunları kaydetti:
"Cumhuriyetin ve bağımsız yaşama idealinin gelecek kuşaklara aktarılması, milli bütünlüğümüzün üzerinde oynanan oyunların boşa çıkarılması ve büyük Türkiye hedefi etrafında vatandaşlarımızın kenetlenmesi en büyük arzumuzdur, en büyük dileğimizdir, en büyük çabamızdır. Hâkimiyetin bila kaydu şart milletimize ait olduğu Cumhuriyet rejimini, yine milletimizle birlikte geleceğe taşıma idealimiz asla değişmeyecektir. Başta ulu önderi Atatürk olmak üzere, Cumhuriyet için canlarını feda edenleri ve ona kanat gerenleri saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler